Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csavaros lasagne

Csavaros lasagne
Csavaros lasagne
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amint rábukkantam erre a receptre, alig vártam, hogy el is készíthessem! Nagyon megtetszett a lasagne ilyen ötletes betöltése és felcsavargatása. Kicsit munkásabb, mint egy átlagos tésztavacsora, de az eredményt nézve mindenképpen megéri!!

hozzávalók / 3 adag

A csavaros lasagne-hez

A tepsi kienéséhez

ajánlat

 


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott zöldségeket és sonkát forró olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált csirkehúst és a rozmaringot.
  2. Meglocsoljuk a borral, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tejet, és az egészet pár perc alatt összefőzzük.
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és behintjük a zsemlemorzsával.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. Közben kifőzzük a tésztát. (Akkorra készüljön el, mire a ragu, mert leszűrés után, amint meg tudjuk fogni a lasagne lapokat, kezdjünk velük dolgozni, mert utána könnyen összeragadnak!)
  6. Az elkészült ragut levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a mascarponét.
  7. A lasagne lapokat egyesével megkenjük a csirkés szósszal, feltekerjük, és kettévágjuk. Óvatosan beleállítgatjuk az előkészített tűzálló tálba.
  8. Tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és megszórjuk reszelt sajttal.
  9. Alufóliával buggyosan lefedve kb. 25 percig sütjük, a végén pedig pár perc alatt picit rápirítjuk a sajtot.
     

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 21x16x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 381
elküldve: 1
receptkönyvben: 215
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés raguval töltött lasagne, sonkás-csirkés-mascarponés lasagne felcsavarva

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

picike21
picike21 / picike21 Wed, 2011-11-02 15:52

Kedves Mignon!
tegnap készítettem el ezt a receptedet, igaz kicsit megvariáltam: került bele gomba is, és én sima lasagne-nak csináltam, nem csavargattam és nem főztem ki előre a lasagne lapokat. Így is isteni lett, és köszönöm az ötletet! Volt itthon egy csomó mascarponenk, és nem akartam édességet csinálni. Nagyon finom lett ez a lasagne! :) Ezer köszönet!

mignon
Mignon / mignon Wed, 2011-11-02 16:03

Kedves Picike!
Igazán örülök!
Persze, ha szükségesnek érezzük, kell is változtatni a recepteken, ízléseknek és tapasztalatoknak megfelelően! :) Így a végén sokszor még sokkal jobb végeredmények születnek, mint az első ötletadó étel volt! :)
Örülök, hogy megosztottad tapasztalatodat velünk, további jó sütés-főzést neked, üdv:
Mignon

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-02-12 07:35

A vaj csak addig marad ott ahol kellene, amíg a sütő melegétől megolvad és lefolyik, vagyis a 2. perctől már nem puhítja a tészta felső rétegét.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-02-11 19:58

ezért van a vaj.
Köszöntem a receptet,nagyon finom volt!!!!

üdv
zoli

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-02-11 09:11

Én csak azt próbálom megfejteni, hogy miért kell tekercselni a lasagne lapokat.
Az biztos, hogy remekl látvány, de íz szempontjjából semmi élvezeti pluszt nem találok a tekercselés miatt, sőt a felső rész inkább a sütés közben - szerintem - kiszárad.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-02-10 18:01

Teljesen jónak tűnik.Bár én a mascarpone miatt inkább bazsalikozom majd,lehet ez lesz a vacsi.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-02-10 17:21

Ó főtt cannelonit tölteni? Egy polip kell hozzá...De, ezt is lehet nyers tésztával elkészíteni, ha házilag gyúrjuk a tésztát. Az is biztos fincsi lenne. Üdv: Mrs Smith

nita.b
Anita / nita.b Wed, 2010-02-10 12:36

Kicsit sajnálom, hogy nem tegnap jött ez a recept, mert pont lasagne volt a vacsi, csak hagyományosan, lerakva, rétegezve.
Viszont annyira tetszik az ötlet, hogy tutira kipróbálom, köszi! :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-02-10 11:59

Vajon nem lenne egyszerűbb elkészíteni Cannelonival? Vannak azok az eleve cső alakú száraztászták, és azokba töltögetni.. Az ötlet nagyon szuper csak kissé macerásnak tűnik :D

loukoumades
Loukoumades / loukoumades Wed, 2010-02-10 12:28

VirsLee, ez a recept azert nem cannellonival, hanem fott lasagne tesztaval keszul, mert a cannellonit szarazon toltjuk be es utana abban a szoszban fo meg, amivel leontjuk a tesztat, mielott a tepsibe tesszuk sulni. Itt a teszta nincs leontve semmilyen szosszal, igy a cannelloni nem fone meg es egy resze kemeny/szaraz maradna. De, mignon, javits ki ha tevedek.
Amugy tetszik a neved, VirsLee ;)

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-02-10 12:36

Ès ha ugyanígy megfözöd a cannellonit elötte? Akkor megúszhatnánk a pepecselés részét... :-D

De, Mignon, várjuk a véleményt! :-)

loukoumades
Loukoumades / loukoumades Wed, 2010-02-10 12:53

Gargoyle,

Ami a cannelloni fozeset es utana valo tolteset illeti, hat az sokkal macerasabb, mint a lasagne teszta feltekerese. Aki probalt mar cannellonit fozni, majd tolteni es utana meg ne adj isten allitva tepsibe helyezni, az tudja mirol van szo. De ki lehet probalni...

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-02-10 12:57

Canellonit még sosem föztem, csak próbáltam logikusan levezetni... :-D
Akkor ezek szerint rosszabb. Neeeeem, inkább nem próbálom ki...hm....marad a pepecselés...hát jó. :-p

1188
vöröshagyma 1 kis fej
sárgarépa 1 db
zeller 0.5 közepes db
pulykamell sonka 5 dkg
olívaolaj 3 ek
csirke 40 dkg
rozmaring 1 késhegynyi
fehérbor 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tej 2 dl
vaj 3 dkg
lasagne tészta 25 dkg
mascarpone 20 dkg
sajt 5 dkg
zsemlemorzsa 3 ek
vaj 3 dkg