Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csavart almás kalács

Csavart almás kalács
Csavart almás kalács
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Baleset eredményeként született ez a kalácsféle süti, ugyanis két receptet kevertem össze tévedésből, hála a majdnem állandó sietségemnek... A megsült almás csavarintás illata betöltötte a konyhát, gyerekeim uzsonnára majszolgatták csendben (a dumanélküliség nálunk elég ritka evés közben)...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Aki nem akarja, hogy nagyon ellaposodjon, sütheti tortaformában/kerek lábaskában is (kb. 26 cm átmérő).
Tipp2: lehet akár 3-ba fonni, időmegtakarításból választottam a 2-es variánst.

Tipp3: almás-baracklekváros töltést is kipróbáltam, szilvával sem rossz, de szerintem az alma a nyerő :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 25 g élesztőt 50 ml vízzel, kiskanál cukorral felfuttatjuk, hozzáöntjük az átszitált liszthez, majd összekeverjük az olvadt margarinnal, 2 kanál almalekvárral, 50 g porcukorral, és jól összegyúrjuk.
  2. Kelni hagyjuk meleg helyen 1 óra hosszat. (Elég, ha felmelegedik a ler 50°C-ra, majd 10 perc után elzárjuk.)
  3. Kézzel átgyúrjuk, 2-be osztjuk. Kb. 30 cm hosszúra nyújtjuk kézzel, ujjakkal ellapítjuk kb 10 cm szélesre, almalekvárral megkenjük, feltekerjük hosszant, megismételjük a másodikkal is.
  4. Végül a két kolbászt egymással óvatosan megcsavarjuk, kör alakúra formázzuk, a tetejét lekvárral megkenjük, fahéjjal megszórjuk.
  5. 175°C-on sütjük 25-30 perc alatt, sütőpapiros gáztepsin.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 704
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bundáskenyérszeműke

Mióta szakács: 2014.06.24.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tojásmentes-tejmentes almás csavarintás, almás csavarintás, almalekváros kelt sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

412
élesztő 25 g
víz 50 ml
cukor 1 teáskanál
finomliszt 300 g
margarin 50 g
lekvár/ dzsem 2 ek
porcukor 50 g
lekvár/ dzsem 200 g
lekvár/ dzsem 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint