Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csavart magvas sósrúd

Csavart magvas sósrúd
Csavart magvas sósrúd
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit "Joli csavart"-nak neveztem el, mivel Joli barátnőmnél ettem előszőr és tőle kaptam a receptet. Mikor elmondta az összetevőket, igen elcsodálkoztam, hogy ezekből lett ez? Bor, olaj, liszt nem igen hittem el, hogy semmi más nem kell bele, se tojás, se sütőpor, meg egyáltalán ennyi folyékony anyaghoz kevésnek találtam a liszt mennyiségét. De mikor először nekiláttam, meggyőződtem róla, hogy ez így jó! A megszórás utáni fordítással van mindig egy kis gondom, de eddig még mindig megoldottam.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ropogtatnivalónak bármikor, egy pohár üdítő, sör vagy bor kísérőjeként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, olajat, bort és a sót összegyúrjuk, hosszúkásra formázzuk. Folpakra helyezzük, azon sodorjuk ki kb. fél cm vastagra úgy, hogy az egész tészta alatt legyen folpack.
  2. A tetejét megkenjük a felvert tojással, majd bőven megszórjuk szezámmaggal. A folpackot -nem vágtuk el!- ráhúzzuk a megszórt felületre, majd ügyesen megfordítjuk az egészet, hogy a szezámos fele legyen alul. Lehúzzuk a tetejéről a folpackot, majd megkenjük tojással és bőven megszórjuk egész mákkal.
  3. Felszeljük egyforma rudakra. Minden rudat megcsavarunk és így tesszük a sütőlemezre, vagy tepsibe, sütőpapírra.
  4. 180 fokon, légkeveréses sütőben kb. 10-15 perc alatt megsül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 23 566
elküldve: 16
receptkönyvben: 178
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

pezo

Mióta szakács: 2009.12.13.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szezámmagos-mákos csavart sósrúd, csavart sós rúd, sós rágcsa

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

k_emese
k_emese Fri, 2016-05-06 21:35

Remek recept, mindenki szereti ! Egyszerű és finom, gyakran elkészítem mert ha marad belőle az is ugyanolyan finom akár 1 hét után is. Persze ahhoz jól el kell dugni :) Köszönet érte!

Pezo
pezo / Pezo Sun, 2016-05-08 17:54

Köszönöm a dicséretet, mi is nagyon szeretjük és valóban jól el kell dugni, ha több napra szeretnénk beosztani. :)

w_eni
w_eni Tue, 2015-12-22 12:00

Kedves Gyöngyi! Karácsonyra néztem ki ezt a csinos kis sós rudat. Segítenél, hogy kb. mennyi ideig tartja meg az állagát sütés után? 3-4 napig is ugyanolyan ropogós/finom? Ma sütném meg, de a vendégeim csak pénteken érkeznek. Előre is nagyon köszönöm. Enikő

Pezo
pezo / Pezo Tue, 2015-12-22 14:40

Kedves Enikő!
Én Tupperes zárható "dobozban" szoktam tárolni, akár egy hétig is eláll.
Kellemes Ünnepeket, finom falatokkal, kedves vendégekkel.
Üdv.: Gyöngyi

Biró Hajnal
Biró Hajnal Sat, 2013-12-28 19:27

Fantasztikus ötletes finom süti.Nagyon köszi:) Boldog Új Évet kívánok és sok új receptet.

Pezo
pezo / Pezo Sat, 2013-12-28 22:04

Köszönöm a dicséretet, úgy gondoltam megosztom ezt a finom rágcsálni valót, mert olcsó és mutatós. Az már "csak" ráadás, hogy finom is.
Én is kívánok Boldog Új Évet, sok jó recepttel!:)

VToncsi
VToncsi Fri, 2013-05-31 14:56

Kedves Pezo!

Köszönöm ezt a finom, olcsó és egyszerű receptet. Igaz, csak vörösborom volt otthon, ezért kicsit furcsa lett a színe, de nagyon ízlett. Külön köszönet a trükk elárulásáért; sose jutott volna eszembe, pedig így milyen egyszerűen, gyorsan megvan. Annak pedig külön örültem, hogy se sütőpor, se szódabikarbóna nem kell bele. Máskor is meg fogom sütni.
Üdv: VToncsi

Pezo
pezo / Pezo Fri, 2013-05-31 18:14

Kedves VToncsi!
Nagyon szívesen! Éppen ezért tettem "közkincsé", mert szerintem is olcsó, az átfordításon kívül semmi macera és nagyon finom. Örömmel tölt el, hogy sikerült egy új rágcsálni valót találnod.
Üdv.: pezo / Gyöngyi

Pezo
pezo / Pezo Mon, 2013-01-07 16:00

Kedves Éva!
Első sorban barátnőmet illeti a dicséret, amiket Ő süt még "csinosabbak".
Üdv.: pezo / Gyöngyi

Pezo
pezo / Pezo Sun, 2013-01-06 21:33

Nagyon szívesen! Joli barátnőmnek köszönhetjük. Ő hol jutott a recepthez, azt még meg sem kérdeztem, de a lényegen nem változtat, finom! :)
Üdv.: pezo / Gyöngyi

Pezo
pezo / Pezo Sun, 2013-01-06 21:26

Nagyon szívesen! Örömömre szolgál, hogy elnyerte tetszésed, nagyon finom és csak az első alkalommal igényel figyelmességet, pl. hogy ne felejtsd el bekenni tojással a magok rászórása előtt, mint én és nem tudtam elképzelni, miért nem maradnak a magok a helyükön. :)
Üdv.: pezo / Gyöngyi

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-01-06 23:53

Az atforditas része trükkös, jo, hogy leírtad Gyöngyi! Nagyon szeretem a mákot a kenyerfelekben, en a kenyer tesztaba is teszek 1 ek mákot, meg szezam magot is...igy keverve a Tieden nagyon mutatós is a kontrasztos színek miatt. Szeretem a mutatós dolgokat; bennem van a regi kirakatrendező tréning ;) kellemes hetet, T:)

Pezo
pezo / Pezo Mon, 2013-01-07 00:10

Én is szoktam a kenyérre szezámmagot szórni, bele még nem tettem. Szeretem az ízét, tejfölös pogi tetejét szoktam megszórni bőségesen vele.
Én is a mutatós sütiket szeretem, persze csak ha van időm bíbelődni, mert összecsapni nem akarok semmit. Ha kevés a sütésre az időm, de ennénk valami édeset, egy gyors mákos, vagy kakaós kevert, azzal nem lehet melléfogni. :)

708
finomliszt 60 dkg
napraforgó olaj 2 dl
fehérbor 2 dl
tojás 1 db
1 ek
mák 3 dkg
szezámmag 3 dkg