Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csavart pizza

Csavart pizza
Csavart pizza
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Interneten láttam videót a készítésről, gondoltam, kipróbálom én is. Nagy siker lett, legközelebb leteszteljük húsos verzióban.

hozzávalók / 5 adag

tészta

töltelék

kenés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elsőnek felfuttatjuk az élesztőt 2 dl langyos tejben, amiben elkeverünk 1 kanál cukrot, 1 kanál lisztet, és hagyjuk felfutni meleg helyen (kb. 10-15 perc alatt). Ezután a lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadunk 1 egész tojást, sót, a felfutott élesztőt , 1 dl olajat (igazából mindegy, hogy napraforgó/ repceolajat használunk), és alaposan bedagasztjuk a tésztát, majd másfél órát pihenni hagyjuk.
  2. Amíg a tészta kel, apróra vágjuk a vöröshagymát, leszűrjük a konzerv kukoricát, elkeverjük a fokhagymaport egy pohár tejfölben. Én nem szoktam sajnálni, szeretjük a fokhagyma ízét. A paradicsomszószt befűszerezzük sóval, borssal és oregánóval. A sajtot én reszelt formában vásárolom, de akinek így nincs lehetősége, reszelje le bátran.
  3. Miután a tészta megkelt, 3 részre osztjuk, és egyforma nagyságúra nyújtjuk ki őket. Mindegyik tésztát felesben kenjük meg. Egyik felén a paradicsomos szósz, másikon a tejfölös. A paradicsomosra szórjuk a kukoricát, a tejfölösre a hagymát (nyersen). Jöhet egy kevés reszelt sajt, majd ráhelyezzük a következő réteg tésztát, amit ugyanígy kenünk meg és szórjuk rá az alapanyagokat. Ezt lefedjük a harmadik lappal.
  4. Ha a rétegezéssel megvagyunk, akkor egy éles késsel a tészta közepétől számítva elkezdjük egyenletesen felvágni a széléig, majd kettőt tekerünk rajta, és lelapítjuk a végeit, hogy ne forduljanak vissza. (Forgatáskor nem fog szétesni, nyugodtan és bátran lehet csavarni rajta.) Ha körbevágtuk és -csavartuk, akkor egy tojássárgáját kevés sóval felverünk, és alaposan megkenjük mindenhol a tésztát.
  5. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Ha maradt paradicsomszósz, akkor abba mártogatva lehet fogyasztani. A tészta nem lesz száraz, nagyon finom puha marad. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 548
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ryn

Mióta szakács: 2016.07.17.
20 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizzavirág

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

846
finomliszt 500 g
tej 2 dl
friss élesztő 2.5 dkg
repceolaj 1 dl
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
tojás 1 db
csemegekukorica 150 g
paradicsomszósz 2 dl
tejföl 2 dl
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagymapor 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 ek
0 ízlés szerint
edami sajt 200 g
tojássárgája 1 db
0 ízlés szerint