Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csavart szezámmagos rúd

Csavart szezámmagos rúd
Csavart szezámmagos rúd
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, finom vendégváró.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat belemorzsoljuk a lisztbe, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a krémsajtot, a tejfölt, és a tojás sárgáját. Alaposan összegyúrjuk, majd pár perc pihentetés után kinyújtjuk félujjnyi vastagra.
  2. A tojásfehérjét kicsit felverjük, megkenjük vele a tésztát, majd rászórjuk a szezámmagot. Tenyérrel belenyomkodjuk, hogy sütés közben ne potyogjon le.
  3. Ezután kb. 2 cm széles csíkokat vágunk a tésztából, a csíkokat pedig felvágjuk kb. 15 cm-es darabokra. Feltekerjük őket spirál alakban, sütőpapíros tepsire rakjuk, majd a tetejüket megkenjük a maradék tojásfehérjével.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 553
elküldve: 3
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csöpp

Mióta szakács: 2013.02.13.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

szezámos rúd, magos rudak

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csabetta
Csabetta Thu, 2017-03-02 17:08

Soknak tűnik az evőkanálnyi só. Aki sütötte már nyilatkozna róla? Köszi!

726
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
1 ek
cukor 1 ek
tömlős krémsajt 5 dkg
tejföl 2 ek
tojás 1 db
szezámmag 8 dkg