Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseburek Dattitől

Cseburek Dattitől
Cseburek Dattitől
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ukrajnában a piacokon és standokon árulják, mint nálunk a lángost. Könnyű elkészíteni, kiadós és olcsó!:)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a többi hozzávalót addig gyúrjuk, amíg el nem válik a tészta a kezünktől. Ügyeljünk, hogy a tészta jól nyújtható legyen.
  2. A tésztát elnyújtjuk, és egy kisebb átmérőjű tányér segítségével kiszaggatjuk (körbevágjuk). A köröcskék egyik felébe beleteszünk egy evőkanálnyi húst, és elsimítjuk. Ráhajtjuk a tészta másik felét, és villával a szélét összenyomkodjuk, így egy félkör alakot kapunk.
  3. Bő olajban mindkét oldalát megsütjük.

Töltelék

  1. A húst befűszerezzük, és ráöntjük a fél deci forró vizet (erre azért van szükség, hogy amíg majd sütjük, a hús könnyebben megfőjön).
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 12 282
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Datti

Mióta szakács: 2014.04.29.
9 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: burek
hasonló kategóriák: hamburger-buci, bagel, kifli, briós, buci, perec, édes leveles, zsemle, pita, croissant

egyéb elnevezések

húsos burek, darált húsos burek, töltött burek

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

margica
margica Thu, 2015-01-22 18:59

még annyit hozzátennék, hogy nekem mindig kevés ez a vízmennyiség, de lehet a lisztnek más az összetétele. ( pl. 50deka liszthez 3 dl. víz)
ma is ez volt az ebédhez sütve.
ÜDV. Datty

Datty
Datti / Datty Thu, 2015-01-22 19:08

Nekem mindig más az a mennyiség amit felvez a liszt! De igen,meglehet hogy kell a fél kilóhoz a 3 dl víz!Most én is ennék szivesen belőle!Csak nincs idő csiálni! :)
Üdv Margica! :)

margica
margica Thu, 2015-01-22 11:51

elkészitve jó sokszor.....nagyon egyszerű a recept és finom, itt kárpátalján még több hagymával készül a töltelék és igy jó szaftos tőle a hús .
köszönet a receptér.

Datty
Datti / Datty Thu, 2015-01-22 18:08

Örülök, hogy kipróbáltad és hogy megoszthattam veletek ezt a receptet! :)

613
finomliszt 100 dkg
víz 4 dl
napraforgó olaj 3 ek
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
darált sertéshús 500 g
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
kapor 5 szál
víz 0.5 dl