Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csécsi szalonna

Csécsi szalonna
Csécsi szalonna
210 perc / előkészület: 10 perc főzés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak egy hirtelen ötlet volt, amikor megakadt a szemem a szalonnán a piacon.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát gondosan megtisztítjuk, megmossuk. Egy lábasba rakjuk, melyet felöntünk hideg vízzel, hogy a szalonnát ellepje, 3-4 ek sót teszünk a vízbe, 3-4 babérlevelet, és egy fej gerezdekre szedett, tisztított fokhagymát. A lábast lefedjük, és legalább 3 napra hűtőbe tesszük.
  2. A pácolódást követően leöntjük a levét, majd friss vizet, sót és fokhagymát teszünk a szalonnára, és lassú tűzön felforraljuk. Kis lángon addig főzzük (3-4 óra), míg meg nem puhul.
  3. Ekkor kivesszük az abálóléből és hideg folyóvíz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük.
  4. Tálra rakjuk és rászitáljuk a pirospaprikát.
  5. Hűtőbe tesszük teljesen kihűlni.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 296
elküldve: 4
receptkönyvben: 86
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tokaszalonna abálva, abált tokaszalonna, pácolt szalonna

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gym963
gym963 Sat, 2019-03-02 13:59

Nagyon finom, többször elkészítettem már... Köszönöm!

b-n
b-n Thu, 2015-09-03 10:44

Érdekes, hogy még senki sem véleményezte, hát elkezdem a sort... Minimum ténylegesen 1 kg hússal érdemes rajtolni. Bár időigényes, de nem kell mellette állni.
Hidegen is jó, de a fagyasztást is jól bírta. Aki szeret szalonnázni annak ízleni fog!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2015-09-03 17:13

Ugye az 1 kg is milyen hamar elfogy? Mondhatom, hogy egyik kedvenc szalonnám. Örülök, hogy megakadt rajta a szemed. :)

555
tokaszalonna 1 kg
fokhagyma 1 fej
3 ek
babérlevél 3 db
fűszerpaprika 2 ek