Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseh knédli ahogy Glaser készíti

Cseh knédli ahogy Glaser készíti
Cseh knédli ahogy Glaser készíti
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kész knédliszeleteket lefagyaszthatjuk, majd gőzfürdőben felmelegítjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt feloldjuk a cukorral elkavart vízben, majd kb. 20 percig állni hagyjuk.

  2. A lisztet elkavarjuk a sóval, majd hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt és a tojást, és sima tésztává gyúrjuk, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis vizet. A tésztát letakarva meleg helyen kb. 60 percig kelesztjük.

  3. A tésztát 2 egyenlő részre osszuk, és henger alakúra formázzuk.

  4. Egy nagy lábasban sós vizet felfőzünk, a knédliket beletesszük, és közben megforgatva kb. 20-25 percig főzzük.

  5. A kész knédliket a vízből kiemeljük, cérnával szeletekre vágjuk.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 116 099
elküldve: 22
receptkönyvben: 630
elkészítve: 53/55
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cseh knedli, knédli, tésztaköret

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eraneni
eraneni Sat, 2016-09-17 16:21

Köszönöm szépen ezt a receptet!! Első knédlim, és fantasztikusan sikerült... még a válogatós gyerkőcök is ették. :)
Én sós vízben főztem, fedő alatt, ahogy a recept írta, kb. 20 percig. Tökéletes lett. :)

Seafalcon
Seafalcon / Seafalcon Mon, 2015-03-23 14:59

Vadas mellé készítettem, csak a lisztet változtattam: graham-világos rozsliszt-finomliszt 20-20-15 dkg arányban! Nagyon finom lett!

kathy55
kathy55 / kathy55 Sat, 2014-07-26 19:58

SZia! Elkészítettem ezt a knédlit, vadas mártás mellé, és nagy sikere volt. Egy idős néni mesélte, hogy ezt szokták készíteni vadas mellé, ezért neki is vittem belőle mikor csináltam, és azt mondta rá, hogy így tökéletes, olyan mint gyerekkorában! Köszi a szuper receptet! :)

marcsi.61
marcsi.61 Tue, 2014-07-01 20:58

A knédli készítéséhez én réteslisztet használok. Van egy nagy kerek, fazékra illeszthető nokedliszaggatóm, erre teszek 2 henger formájú tésztát, amit középen fakanállal választok el, és egy nagy fém keverőtálat borítok rá.Mindig így gőz fölött főzöm, és istenien sikerül.

itka
itka Sun, 2014-02-09 18:43

Megcsináltam, de én gőz fölött fztrm készre. Tejfölös gombás husi mellé tálaltam, nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2013-09-24 12:50

Mi is hasonlóan készítjük,de édesasapám Csehországban dolgozott és ott evett hasonlót,aztán édesanyámnak elmagyarázta, hogy milyen knédlit evett Prágában-ez még az 50-es években történt-annyiban más,hogy két kiflit olajon megpírították és amikor jól kidolgozták a tésztát,végén belekeverték a sült kifliket, és gőz fölött megfőzték.Azóta nálunk legtöbbször ezt a knédlit készítsük.

herzsi58
herzsi58 Wed, 2012-12-12 08:41

A csehek gőz felett készitik a knédlit. Én a zöldségpároló betétre szoktam tenni /alá egy kis víz, de csak annyi, hogy a tésztát ne érje/, 18-20 percig főzöm, ez alatt az idő alatt nem szabad a fedőt felemelni. Egyébként a recept jó.

Györgyi53
Györgyi53 Tue, 2012-12-11 19:50

Ez jó ez a recept én már 25.-éve csinálom de gözölve jóbb mint fözni, ezt az adagot 15,-15. perc egyenként. Sütni is lehet akkor olyan mint a kenyér akkor is finom.

vlidus
vlidus Tue, 2012-12-11 14:54

A knédlit gőz felett és vízben főzve is készítik,de vízben főzve jobb.Amikor kivesszük a vízből / párából javaslom megszurkodni a tetejét,hogy a gőz távozhasson belőle - nem esik össze a knédli.Vendéglátóin így tanultam,így készítem.Sok sikert!

moni boszi
moni boszi Wed, 2012-10-31 14:47

Kedves Glaser jók a receptek de a knédlit göz felett kell készíteni és nem fözni

godotravarva
godotravarva Mon, 2012-10-22 12:18

Éjszaka jöttünk haza Prágából, reggel pont arra gondoltam, hogy keresek knédli receptet, és itt van!!! Köszönöm, elkészítem!

481
finomliszt 500 g
cukor 0.5 teáskanál
1 tk
tojás 1 db
friss élesztő 25 g
víz 150 ml