Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseh linzer ahogy helena készíti

Cseh linzer ahogy helena készíti
Cseh linzer ahogy helena készíti
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a kolléganőmtől kaptam, Ő viszont a nagymamájától, aki Csehországban él. Ezért neveztem el én Cseh linzernek. Nagyon könnyen kezelhető a tészta, mivel nincsen benne tojássárgája. Finom és omlós sütemény!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, vajat, cukrot és a reszelt citromhéjat összedolgozzuk.
  2. Hűtőbe tesszük legalább pár órára.
  3. Kinyújtjuk 3 mm vastagságúra és kiszaggatjuk.
  4. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
  5. Lekvárral összeragasztjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 775
elküldve: 3
receptkönyvben: 148
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
mikor: mindig, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tojás nélküli linzertészta, egyszerű linzer, linzer Csehországból

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ttunde18
ttunde18 Tue, 2013-12-24 20:27

Biztosan jól látom, hogy nem kell bele se sütőpor, se tojás?

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2013-12-26 18:33

Nem kell bele és sokkal könnyebben kezelhető a tésztája, nem szárad ki. A maradékot is könnyen össze tudjuk gyúrni, míg a tojássárgás kiszárad. Legalább is én ezt tapasztaltam, míg azt a változatot sütöttem. Amióta ezta receptet megkaptam, csakis ezt sütöm.

Ammara
Ammara Sun, 2013-11-24 17:03

Köszi a receptet fantasztikus !!!En ugyan annyit vältoztattam benne hogy csoki darabkäkat tettem meg bele kapäsbol dupla adagot kellett csinälnom (ketten vagyunk + kismanonk de ö meg nem eszik ilyeneket,pärom pusztitott :D ) Fel ora alatt elfogyott :D Szomszedomnak is vittem ät kiväncsi vagyok a velemenyere mert külföldön lakom es ök nem esznek nagyon ilyeneket :) Meg egyszer nagyon köszi a receptert :)

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2013-11-24 18:25

Kedves Ammara!

Örülök,hogy elégedett vagy a recepttel. A receptek valójában útmutatók és újíthatunk rajtuk.
Üdvözlettel: Helena

melodyera
melodyera Sat, 2013-02-16 16:32

Szia! Én most készítem harmadszor. Az első kettő Karácsonykor volt. Nagyon könnyű bánni a tésztával. Én fólián nyújtottam, azon nem ragadt. Az íze viszont isteni. Az ünnepi esti filmeket a linzert morzsolva (falva) néztem... nagyon jól esett... isteni finom és most is megkívántam,- mindjárt neki látok :-) Köszönöm a receptet! Szép napot!

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2013-02-16 18:06

Kedves melodyera!
Már ezért megérte feltennem!
Valóban könnyebben dolgozható a tésztája.Azelőtt tojássárgájával készítettem egy másik recept szerint és a tojássárgája szárítja a tésztát,a maradékot nehéz volt összegyúrni.Amióta megkaptam ezt a receptet csak ez szerint sütöm .
Jó sütést és szép hétvégét kívánok!
Helena

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2013-02-16 18:11

Hogy jó volt ennek nagyon örülök! Ha ragad ,akkor lisztet dolgozunk bele,hogy könnyen formálható tésztánk legyen,nem szabad ragadnia,de ekkor is kevés liszt kell alá,ahogy nyújtjuk.
Üdv.:helena

schniki
Schniki / schniki Fri, 2012-12-28 11:56

Szia! Meg sütöttem a linzert, nagyon finom lett, arról nem is beszélve, hogy isteni illata volt a citromhej miatt. Formára szaggatni viszont nem sikerült, nekem ragadt mindenhova, igy pár csillag utan meguntam es kis kifliket formáztam. A kifli a vastagabb tészta miatt picit keményebb lett, de igy is izlett mindenkinek. Köszönöm a receptet.

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2012-12-28 12:06

Liszttel kellett volna még egy kicsit simává gyúrni a nyújtódeszkán,hogy ne tapadjon.Ha kitapasztalod a tészta állagát,akkor nagyon könnyen kezelhető a tészta.Jobban szeretem,mint amiben tojássárgája van,mert az hamarább kiszárad . A recept sokszor nem szentírás.A tészta állaga függ a tojás nagyságától, itt konkrétan a vaj minőségétől.Sajnálom,hogy nem úgy sikerült,ahogy szeretted volna.
Üdvözlettel:helena26

914
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 0.5 csomag
lekvár/ dzsem 3 ek
étcsokoládé 10 dkg