Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseh sörperec

Cseh sörperec
Cseh sörperec
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Remek ropogtatnivaló, nemcsak sörivóknak... A receptet a Nők Lapja Konyhában találtam, a mennyiségeket arányosan növeltem az élesztő kivételével. Nekem 12 db lett ebből a mennyiségből.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kenéshez

ajánlat

Egy korsó hideg sör.....mi más?

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk a cukorral. A lisztben elmorzsoljuk a puha vajat, belekeverjük a sót, majd az élesztős víz és a sör hozzáadásával közepes keménységű tésztát dagasztunk.
  2. Duplájára kelesztjük, majd enyhén lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk. A tésztából kb. 1 cm vastag, 40 cm hosszú rudakat sodrunk, amelyekből pereceket formázunk.
  3. A tojássárgát egy pici sörrel elkeverjük, majd megkenjük a pereceket. Durva szemű sóval megszórjuk, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 561
elküldve: 4
receptkönyvben: 304
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: perec
hasonló kategóriák: croissant, burek, zsemle, hamburger-buci, kifli, bagel, buci, édes leveles, pita, briós

egyéb elnevezések

sörös sörperec, sörperec, perec

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

523
finomliszt 40 dkg
élesztő 3 dkg
1 tk
cukor 1 csipet
vaj 6 dkg
sör 2.5 dl
tojássárgája 1 db
0 ízlés szerint