Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csemege rántott karfiol ahogy vicsys készíti

Csemege rántott karfiol ahogy vicsys készíti
Csemege rántott karfiol ahogy vicsys készíti
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan vitáznak arról, hogy kell-e előfőzni a karfiolt a panírozás előtt? Én mindig így csinálom, mert különleges, pikáns ízt ad a főzőlé, és nem is puffaszt annyira, mint nyersen rántva. A főzési idő minimális, és közben elő lehet készíteni a panírozáshoz szükséges alapanyagokat, el lehet készíteni a tartármártást.

hozzávalók / 2 adag

A karfiolhoz

A panírozáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és megmossuk.
  2. Feltesszük kis lángon főni, annyi vízben, hogy ellepje.
  3. A főzővízbe tesszük a szétnyomott fokhagymát, sót és cukrot.
  4. Forrás után addig főzzük, amíg éppen elkezd puhulni. Vigyázni kell, hogy ne puhuljon meg, még ress maradjon. Ehhez kb. 5-10 perc bőven elég.
  5. A főzőlevet leöntve hagyjuk, hogy kihűljön.
  6. A panírozás a szokásos liszt- tojás- zsemlemorzsa hármassal történik, annyi különbséggel, hogy a tojáshoz keverjük a tejfölt, és azzal verjük fel. (Nem lesz annyira száraz a bunda a tejföltől.)
  7. Bő olajban (közepes lángon) aranysárgára sütjük.
  8. Köretként adhatunk hozzá rizst vagy hasábburgonyát, és az elmaradhatatlan tartármártást.
  • elkészítettem: 152 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 48 625
elküldve: 5
receptkönyvben: 127
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

vicsys

Mióta szakács: 2013.03.17.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott karfiol, bundás karfiol, bundázott karfiol, előfőzött karfiol rántva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1316
karfiol 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
cukor 0.5 teáskanál
1 tk
tejföl 1 ek
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 2 dl