Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csepp sütemény - Meggyes-étcsokoládés csúcs

Csepp sütemény - Meggyes-étcsokoládés csúcs
Csepp sütemény - Meggyes-étcsokoládés csúcs
130 perc / előkészület: 120 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütemény a Pirossüti Receptversenyre készült - Egy csepp édesség

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Étcsokoládés mousse

Meggyes mousse

Tükörglazúr

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A hozzávalókból piskótát készítünk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a vízzel, cukorral és kakaóporral simára keverjük, a fehérjét habbá verjük.
  3. A cukros keveréket beleforgatjuk a tojásfehérje habba, majd az átszitált lisztet is elvegyítjük benne.
  4. A tésztát habzsákba töltjük, majd sütőpapírra megfelelő méretű korongokat nyomunk, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Étcsokoládés mousse

  1. 150 g tejszínt az összetört étcsokoládéval gőz felett felolvasztjuk. Ameddig a csoki olvad, a zselatint a vízbe beáztatjuk.
  2. Ha a csoki felolvadt, keverjük simára, és adjuk hozzá a beáztatott zselatint, majd az egész keveréket hagyjuk kihűlni. A maradék hideg tejszínt verjük kemény habbá, majd vegyítsük össze a csokis keverékkel. A könnyebb kezelhetőség érdekében érdemes hűtőszekrényben pihentetni minimum fél órát.
  3. A csepp forma eléréséhez fagylaltos kanállal adagoljunk félgömböket egy sütőpapírra, majd a félgömbök tetejére helyezzük el a már lehűlt piskótakarikákat. Ez lesz a sütemény talpa.
  4. Tegyük hűtőszekrénybe vagy fagyasztóba a süteményt, ameddig elkészítjük a meggyes krémet.

Meggyes mousse

  1. A mousse elkészítéséhez használható meggybefőtt vagy friss gyümölcs is. Ha befőttet használunk, tegyünk félre 2 evőkanál lét a zselatin áztatásához, a gyümölcsöt aprítsuk össze, aki egyneműbb krémet szeretne, passzírozza is át. Én befőttből készítettem, passzírozás nélkül, így előfordulnak benne gyümölcs darabkák is.
  2. A krém ugyanúgy készül, mint a csokis változata. 150 g tejszínt melegítsünk fel a fehér csokival, ameddig olvad, áztassuk be a zselatint a vízbe vagy a félretett meggylébe, majd oldjuk fel benne a keményítőt is.
  3. Ha a csoki felolvadt, keverjük simára, majd adjuk hozzá a zselatinos keveréket és az előkészített gyümölcsöt. Hagyjuk a keveréket kihűlni.
  4. A maradék hideg tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük el a csokis-gyümölcsös krémmel. A könnyebb felhasználhatóság érdekében ezt is érdemes hűtőben pihentetni.
  5. Ha a krém elkészült, vegyük ki a hűtőből az étcsokis formákat, állítsuk őket a piskótatalpukra, majd a lehűtött meggyes krémből habzsák segítségével alakítsuk ki a csepp forma tetejét. A kész süteményeket tegyük fagyasztóba minimum 1-2 órára, hogy szépen dermedjen rajta a glazúr.

Tükörglazúr

  1. A sűrített tejet a cukorral és a víz felével kezdjük el melegíteni, ez idő alatt a zselatint áztassuk be a maradék vízbe. Ha a keverék felforr, adjuk hozzá a zselatint, keverjük simára, majd öntsük az apróra tört csokihoz, színezzük ételfestékkel.
  2. Botmixer vagy habverő segítségével keverjük simára, odafigyelve, hogy ne jusson levegő a keverékbe, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Ha kezd sűrűsödni, használjuk fel a fagyasztóból frissen kivett sütemény burkolására. A süteményeket állítsuk rácsra vagy a piskótatalp méretével kb. megegyező talapzatra, majd csorgassuk rá a glazúrt.
  3. A kész süteményt tálalásig hűtsük le, de fagyasztás nem szükséges.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 440
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

MonaSüti

Mióta szakács: 2019.04.14.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

meggyes csepptorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

855
tojás 2 db
cukor 20 g
finomliszt 40 g
víz 1 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 evőkanál
habtejszín 350 g
étcsokoládé 200 g
zselatin 6 g
víz 2 evőkanál
meggy 175 g
fehér csokoládé 200 g
habtejszín 350 g
zselatin 10 g
étkezési keményítő 5 g
víz 2 evőkanál
fehér csokoládé 250 g
sűrített tej 100 ml
zselatin 10 g
cukor 100 g
víz 100 ml
ételfesték 3 csepp