Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cserepes csirkecomb

Cserepes csirkecomb
Cserepes csirkecomb
170 perc / előkészület: 20 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A városban bóklászás közben egy egzotikus élelmiszereket, fűszereket áruló bolt kirakatában láttam meg az edényt. A tajine, tadzsin, ugyanaz, mint a római tál, csak más forma. Tehát ugyanúgy működik. Betehető a sütőbe, de mérete és formája alkalmassá teszi, hogy fent főzőlapon, gázon, kerámialapon is használjuk. Én gázon főztem, legkisebb gázrózsa legkisebb fokozatán az edény alá téve egy lángelosztót is. Semmi tennivaló nincs tovább. Az edény lassan átmelegszik és úgy működik, mint egy kis kemence. Nem kell kavargatni, nem kell nézegetni, a kupola alatt a keringő hő szépen elkészíti nekünk az ételt. Egyetlen hátulütője, hogy legalább 2-2,5 órán át készül. De a kupola alatt bent marad mint íz és illat. Mondhatnám a vitaminok is, de nem vagyok vegyész, nem tudhatom a hő hatására mi marad és mi nem. Az edényhez hozzáérni csak óvatosan, mert nagyon sokáig tartja a hőt. Ebben viszont az a jó, hogy sokáig nem hűl ki az étel, nem baj, ha a család kicsit később verődik össze. A kupola tetején lévő foggantyú viszont nem forrósodik át, azzal megemelve belekukkanthatunk, ha kíváncsiak vagyunk mi történik bent. Én római tálból is, tajineból is natúrt vettem, mert szeretem, ha minden eredeti. Persze a mázas is az, de az már egy továbbfejlesztett változat.  

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Csirkecombokról lehúzzuk a bőrét és bedörzsöljük ízlés szerinti fűszerekkel.
  2. A szilvákat kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk és húsos felével lefelé belesorakoztatjuk az edény aljába.
  3. Fokhagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk. A felét rászórjuk a szilvára.
  4. Megtisztítjuk a sárgarépát is, és szép vékonyra karikázzuk a szilva tetejére.
  5. A jó húsos paprika felét is vékonyra felcsíkozzuk és a többi tetejére halmozzuk.
  6. Rádobjuk a maradék fokhagymát.
  7. Aláöntjük a vizet és az olajat, megsózzuk, borsozzuk és a rakás tetejére fektetjük a csirkecombokat.
  8. A combok tetejére csurgatjuk a mézet.
  9. A tadzsin tetejét átöblítjük vízzel és letakarjuk vele az edényt. (Azzal kezdtem, hogy a legkisebb gázrózsára tettem a lángelosztót, arra az edény alját és így kezdtem belepakolni a hozzávalókat. Ha minden megvan, csak letakarjuk a fedelével és alá is lehet gyújtani. Mivel a tadzsin alja nem túlságosan magas falú, így elkerülhetjük, hogy mozgatás közben kiborítsuk a felét... vagy az egészet tetszés szerint.)


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 488
elküldve: 2
receptkönyvben: 103
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Juditta

Mióta szakács: 2012.06.28.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tadzsinban készített szilvás csirkecomb, csirkecomb marokkói edényben, csirkecomb szilvával sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

588
szilva 15 db
fokhagyma 4 gerezd
sárgarépa 1 nagy db
tv paprika 0.5 db
csirkecomb 2 db
olívaolaj 1 ek
méz 0.5 teáskanál
víz 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint