Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznye-krémleves mandulahabbal

Cseresznye-krémleves mandulahabbal
Cseresznye-krémleves mandulahabbal
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kertünkben áll egy hatalmas cseresznyefa, így minden évben frissen szedhetjük, és élvezhetjük ezt a finom gyümölcsöt.
Nem volt kérdés, hogy leves is készüljön belőle. Mivel sokféle módon készítem a gyümölcsleveseket, mindig variálok rajta valamit. Így most ezt a különleges mandulás habgaluskát találtam ki hozzá, ami remekül harmonizál a cseresznye ízével. Nem utolsó sorban rendkívül egyszerű az elkészítése.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A habhoz

ajánlat

Aki tartalmasabb levesre vágyik, a megfőtt cseresznyéből félretehet, és a tálaláskor visszateszi a levesbe. A habgaluskákat tejben is kifőzhetjük, de vízben főzve is tökéletes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaposan megmosott, magozott cseresznyét a cukorral feltesszük főni, annyi vízben amennyi ellepi.
  2. Teatojásban hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget. A citrom sárga héjából késsel csíkokat vágunk, ezt is hozzáadjuk a leveshez.
  3. Körülbelül 10-15 perc alatt megfőzzük. Mikor megfőtt, a teatojást és a citromhéj darabokat eltávolítjuk, hozzáadjuk a mézet és a citrom levet, botmixerrel egyneművé mixeljük.
  4. Visszatesszük a tűzre, belekeverjük a tejszínt, felforraljuk vele. Miután felforrt, levesszük a tűzről, majd hideg vízben lehűtjük. 
  5. A habhoz a tojásfehérjét a mandula kivonattal és a porcukorral kemény habbá verjük.
  6. Közben egy szélesebb edényben vizet forralunk, citromlevet teszünk bele, és mikor forr, kanállal galuskákat szaggatunk ki a habból, és egy-két perc alatt megfőzzük, először az egyik, majd megfordítva a másik oldalát is. Szűrőkanállal kiemeljük a galuskákat, lecsepegtetjük, majd a hideg cseresznyeleves tetejére tesszük.
  7. Tálaláskor száraz serpenyőben pirított mandulaforgáccsal hintjük meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 281
elküldve: 2
receptkönyvben: 125
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

cseresznyeleves habgaluskával, hideg gyümölcsleves cseresznyéből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

309
cseresznye 80 dkg
nádcukor 5 dkg
méz 2 ek
főzőtejszín 2 dl
citrom 0.5 db
fahéjrúd 0.5 db
szegfűszeg 3 db
víz 1.5 l
tojásfehérje 2 db
porcukor 2 csapott ek
mandulaaroma 2.5 ml
citromlé 1 kk
mandulapehely 1 ek