Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznye-mousse

Cseresznye-mousse
Cseresznye-mousse
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt a fagyasztóban egy kis adag cseresznye, amelyet még a nyáron fagyasztottam le, abból készült ez a finom, krémes desszert.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cseresznyét a vízzel, citromlével és cukorral felfőzzük, kb. 5-10 perc alatt puhára főzzük, botmixerrel pürésítjük, és sűrű szitán átpasszírozzuk.
  2. A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  3. A cseresznyepürét (kb. 150-175 ml) visszaöntjük a lábasba, felmelegítjük, és felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint. Hagyjuk hűlni.
  4. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, kb. 2 ek-nyit félre teszünk, a maradékot a zselésedő püréhez keverjük. Elosztjuk 2 pohárba, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  5. Tálalás előtt elosztjuk a mousse-ra a félretett tejszínt, tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 333
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cseresznyés pohárkém, cseresznyekrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

333
cseresznye 200 g
víz 3 ek
cukor 1.5 ek
citromlé 1 ek
lapzselatin 2 db
habtejszín 150 g
vaníliás cukor 1 csomag