Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyepaprikakrém télire

Cseresznyepaprikakrém télire
Cseresznyepaprikakrém télire
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok cseresznyepaprikánk termett az idén, piros is, zöld is, kellett vele kezdeni valamit. Vegyesen készítettem, így gusztusosabb, szebb a színe, persze pirosból jóval többet tettem bele. 7 bébiételes üveg lett belőle.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Levesekbe, pörköltekhez, magyaros ételekhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cseresznyepaprikákat alaposan megmossuk több vízben. Kicsumázzuk.
  2. Aprítógépben kis adagonként felaprítjuk,.
  3. Egy nagyobb tálban 1 ek sóval összkeverjük, majd kicsit állni hagyjuk.
  4. Utána egy szűrővel leszűrjük, hagyjuk kicsit lecsöpögni a lét róla, majd a maradék 5 ek sóval és az olajjal összekeverjük, jól átkeverjük.
  5. Mikróban kisterilizáljuk az előre alaposan kimosott üvegeket.
  6. A paprikakrémet beletöltjük, pici olaj mehet esetleg még rá az üvegben is.
  7. Fóliával lefedjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 865
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Borsmentalevél

Mióta szakács: 2011.06.21.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

cseresznyepaprika krém, csípős paprikakrém, erőspaprika-krém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Mon, 2014-08-25 19:27

Ha tökéletes a leves és a család fele szereti erősen akkor, ha ezt beletesszük sós lesz, nem?

84
cseresznyepaprika 50 db
6 ek
napraforgó olaj 1 dl