Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés-barackos pite leveles tésztából

Cseresznyés-barackos pite leveles tésztából
Cseresznyés-barackos pite leveles tésztából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kolléganőmé, Vicusé volt a pités formatál, amely a munkahelybúcsúztató-babaváró ajándék átadás után nálam maradt (pelenkatorta volt beleállítva:)), és Vica ismer... és még meg is kért... ha visszaadom a tálat, nem ám üresen merem visszavinni!:) Ki kellett találjak valami egyszerű, de mégis nyárias-gyümölcsös édességet leveles tésztára, merthogy az volt itthon a leggyorsabban előrántható alapanyagként..:)

Bár jómagam nem kóstoltam, a volt kolléganők azt mesélték, finom volt.:)

hozzávalók / 4 adag

  • 1 adag leveles tészta (mirelit vagy előhűtött)
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cseresznye
  • 2 db őszibarack
  • 4-5 dl tej
  • 1 ek búzadara
  • 3 ek cukor
  • mézes fűszer
  • mandulaforgács

ajánlat

Tízóraira, uzsonnára, desszertként.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a tésztát: amennyiben kaptunk előhűtött, előre kinyújtott/feltekert leveles tésztát (az egyik szupermarketben kapható, nem drága), akkor egyszerűen a pités tálba simítjuk úgy, hogy az oldalát vastagabbra hagyjuk, formára nyomkodjuk. Ha mirelitet kaptunk, téglalap alakban, akkor felengedést követően enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, és utána simítjuk a formába. 1 ek búzadarát terítünk az aljára.
  2. A leírás szerint elkészítjük a pudingot (főzhető verzió, ehhez kell a cukor, tej), kis mézes fűszerrel ízesítjük.
  3. A cseresznyét mossuk, magozzuk, a barackos tisztítás után mag nélkül cikkekre vágjuk. A gyümölcsöket a pite tésztájára fektetjük, tetszés szerinti mintában/mennyiségben. Esetleg megszórhatjuk kis mézes fűszerrel vagy fahéjas cukorral, meglocsolhatjuk citromlével.
  4. A kész, sűrűre főzött pudingot (minél kevesebb tej, annál sűrűbb puding) ráöntjük a gyümölcsökre, a tetejét megszórjuk a mandulaforgáccsal, és előmelegített sütőben max. 30 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 701
elküldve: 2
receptkönyvben: 30
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pite leveles tésztából, gyümölcsös leveles pite, barackos-cseresznyés pite leveles tésztából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!