Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés-búzadarás süti

Cseresznyés-búzadarás süti
Cseresznyés-búzadarás süti
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki nem szereti nagyon édesen, az tehet bele kevesebb cukrot is. Nagyon finom, könnyű nyalánkság. :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A magozott cseresznyét leszűrjük, majd a felfogott gyümölcslevet kipótoljuk annyi vízzel, hogy 1 litert kapjunk belőle.
  2. Hozzákeverjük a kristálycukrot és a búzadarát, lassú tűzőn felfőzzük, amíg be nem sűrűsödik. Tűzről levéve, hozzákeverjük az előzőleg lecsepegtetett cseresznyét.
  3. Egy közepes tepsit bevizezünk, és a cseresznyés masszát egyenletesen elosztjuk benne. A tetejét babapiskótával befedjük.
  4. Tejből, vaníliás pudingból és a kristálycukor hozzáadásával pudingot készítünk, és még melegen a piskóta tetejére öntjük.
  5. Csokireszelékkel megszórjuk a tetejét.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 013
elküldve: 3
receptkönyvben: 112
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

búzadarás süti cseresznyével, cseresznyés süti, babapiskótás-cseresznyés sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

692
cseresznyebefőtt 700 g
cukor 10 ek
búzadara 15 evőkanál
tej 1 l
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 4 ek
babapiskóta 200 g
csokoládé 2 dkg