Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés-diós rakott kifli

Cseresznyés-diós rakott kifli
Cseresznyés-diós rakott kifli
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom nagy kedvence volt a vaníliás tejjel készült öntött kifli. Mazsola is volt benne, Nagyi rendszeresen ezzel várt minket. Sajnos az Ő receptjét nem tudom pontosan, ezt a titkot az égieknek őrizte meg. Ezt a receptet még évekkel ezelőtt találtam, és azóta is készítem.  Most cseresznyével  és dióval variáltam, de mákkal és meggyel is nagyon finom.

 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A kristálycukor helyettesíthető barna cukorral is. Ha meggyel készítjük, akkor a dióhoz valamivel több cukrot tegyünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifliket felkarikázzuk, és egy mély tálba tesszük.
  2. A tejet két darabka citromhéjjal és egy rúd vanília kikapart magjaival felforraljuk.
  3. Eközben a diót ledaráljuk, és összekeverjük a porcukorral. A kimagozott cseresznyét jól lecsöpögtetjük.
  4. A forró tejet félrehúzzuk, és kissé kihűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük. A meleg tejet apránként hozzáadjuk.
  5. A tojásos, vaníliás tejet forró vízgőz felett keverve kissé besűrítjük, és a kiflikarikákat megöntözzük vele.
  6. A vaj felével egy magas tálat kikenünk, megszórjuk az alját 2 evőkanál dióval, és rátesszük a kiflikarikák felét. Majd ezután a maradék dió felével meghintjük, erre jön a cseresznye, végül újabb dióréteg és a többi kiflivel befedjük. A vaj másik felét felolvasztjuk, és a tetejére öntözzük. 200 fokra előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük, amíg a kiflikre finom kéreg kerül.
  7. Amíg a kifli sül, a tojások fehérjét kemény habbá verjük pár csipet cukorral, és a félig megsült kifli tetejére borzoljuk. További 5-6 percig sütjük , amíg a hab aranybarna színű nem lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 015
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Halfilé

Mióta szakács: 2013.10.30.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kiflifelfújt dióval és cseresznyével, diós-cseresznyés kiflifelfújt, vaníliás kiflifelfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

519
kifli 8 db
tej 8 dl
citromhéj 2 db
vanília 1 db
tojás 4 db
cukor 40 g
dió 80 g
porcukor 20 g
cseresznye 40 dkg
vaj 40 g