Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés francia rétes

Cseresznyés francia rétes
Cseresznyés francia rétes
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különlegesebb, mint a szokásos rétes.

Az eredeti recept azt írja, hogy konyharuhán nyújtsuk ki és annak segítségével tekerjük fel. Én nem így csináltam, de lehet, hogy konyharuhán könnyebb feltekerni.

Lehet dióval is készíteni mandula helyett, akkor már "tiroli" rétes a neve.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cseresznyét megtisztítjuk, kimagozzuk.
  2. A vajon világosra pirítjuk a zsemlemorzsát.
  3. Egészen vékonyra kinyújtjuk a felengedett leveles tésztát, majd a felvert tojás felével megkenjük.
  4. Rászórjuk a zsemlemorzsát (ne mindet, egy keveset hagyjunk a tetejére is).
  5. Megszórjuk a gyümölccsel, a mandulával, citromhéjjal, fahéjjal, cukorral.
  6. Most óvatosan feltekerjük, a két végét jól lenyomkodjuk vagy a tekercs alá hajtjuk. A tetejét megkenjük a maradék tojással, és rászórjuk a megmaradt zsemlemorzsát.
  7. Előmelegített sütőben, közepes tűznél aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 393
elküldve: 4
receptkönyvben: 124
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

francia rétes cseresznyés töltelékkel, francia rétes, cseresznyés rétes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

520
leveles tészta 1 csomag
cseresznye 90 dkg
zsemlemorzsa 8 dkg
mandula 5 dkg
vaj 7 dkg
cukor 10 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojás 1 db
fahéj 0 ízlés szerint