Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés kuglóf

Cseresznyés kuglóf
Cseresznyés kuglóf
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt egy régi szakácskönyvbe találtam. Nagyon finom, omlós puha a tésztája:).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Verjük habosra a tojást a porcukorral.
  2. Adjunk hozzá 1 cs sütőport, majd fokozatosan keverjük hozzá a lisztet és a tejet felváltva.
  3. Végül dolgozzuk bele a kókuszreszeléket és az olajat.
  4. Töltsük a tészta felét egy kivajazott és kilisztezett kuglófformába, majd osszuk el rajt a cseresznye felét.
  5. Ezután tegyük rá a tészta másik felét és a cseresznyét.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 368
elküldve: 6
receptkönyvben: 148
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös kuglóf, cseresznyés sütemény reggelire

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

riina
riina / riina Sun, 2015-06-28 06:12

A recept ugyan nem az enyém, de elkészítettem, így gondoltam válaszolok. Én 180 fokon kb 1 órát sütöttem, igaz, mivel az én kuglófformám elég nagy, így másfél adag tésztát készítettem.

761
tojás 4 db
porcukor 20 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 0.6 dl
kókuszreszelék 3 dkg
napraforgó olaj 1 dl
cseresznye 20 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál