Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés kuglóf Dina konyhájából

Cseresznyés kuglóf Dina konyhájából
Cseresznyés kuglóf Dina konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap tepertős pogácsát készítettem, ami eléggé időigényesnek bizonyult. A köztes időket töltöttem ki, így készült el ez a kuglóf. Cseresznye helyett bármilyen gyümölccsel készíthető.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
  4. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet és az olajat.
  5. Kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és csomómentesre keverjük.
  6. Végül kanállal óvatosan belekeverjük a a tojásfehérjehabot.
  7. Egy szilikonos kuglófforma alját megszórjuk a cseresznye felével, ráöntjük a tészta felét, majd rászórjuk a maradék cseresznyét, és végül a tészta másik felét.
  8. Előmelegített sütőben kis lángon sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 551
elküldve: 2
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina79

Mióta szakács: 2013.01.26.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös kuglóf, kuglóf cseresznyével, cseresznyés koszorú

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

597
finomliszt 20 dkg
tojás 4 db
tej 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 0.5 csomag
cseresznyebefőtt 20 dkg