Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés lepény 2. - liszt nélkül

Cseresznyés lepény 2. - liszt nélkül
Cseresznyés lepény 2. - liszt nélkül
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez a bevált cseresznyés lepény recept. Anyukámtól tanultam, és remélem a lányomnak is átadhatom majd.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukor felével és az olvasztott vajjal habosra keverjük.
  2. A fehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük.
  3. Majd a habot és a morzsát felváltva, óvatosan a tojássárgás krémhez adagoljuk.
  4. Kikent vagy sütőpapíros tepsibe öntjük, és a tetejére potyogtatjuk a cseresznyét.
  5. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 492
elküldve: 11
receptkönyvben: 203
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi

Mióta szakács: 2011.03.20.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

cseresznyés pite, egyszerű cseresznyés sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

298
cseresznye 50 dkg
tojás 6 db
vaj 6 dkg
porcukor 20 dkg
zsemlemorzsa 12 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert