Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés lepény Fakalán módra

Cseresznyés lepény Fakalán módra
Cseresznyés lepény Fakalán módra
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyers tészta viszonylag vékony réteget képez a tepsiben, de sütés közben megemelkedik, és félig körülöleli a cseresznyeszemeket.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a citromhéjat.
  2. A tepsit vékonyan kikenjük sertészsírral és kilisztezzük.
  3. A margarint összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd habosítjuk. Belekeverjük a tejet és a lisztet, majd a tepsibe öntjük és szétterítjük. (Jó szolgálatot tesz egy habkártya, mert a masszát szét kell kenni a tepsi alján, mivel nem folyékony.)
  4. A kimagvazott, lecsepegtetett cserésznye levét enyhén kinyomkodjuk és szétterítjük a massza tetején. Amennyiben fagyasztott cseresznyét használunk, kora reggel tegyük szűrőbe a kiolvasztott gyümölcsöt, hogy a felesleges nedvesség lecsepegjen.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük. A sütés befejezése előtt 2-3 perccel vékonyan megszórjuk kristálycukorral a tészta tetejét.
  6. Langyosra hűtve, a tepsiben szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 27x40 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 778
elküldve: 3
receptkönyvben: 132
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica Konyha

Mióta szakács: 2012.02.09.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cseresznyés pite, cseresznyés kocka, cseresznyés sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

769
cseresznye 1 kg
margarin 5 dkg
tojás 2 db
cukor 15 dkg
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
tej 1.5 dl
disznózsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál