Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés linzertorta

Cseresznyés linzertorta
Cseresznyés linzertorta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütitészta a kedvencem, gondoltam, így cseresznyeszezonban kipróbálom cseresznyével is, meg mogyoróval, meg fahéjjal...
Tökéletes ízkombináció, ahogy a kicsit ropogósan maradt friss cseresznye íze összeolvad az ember szájában a mogyoró és  fahéj aromájával...hmmm.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jegeskávé  vagy vaníliás milkshake. És tejszínhab.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit, a mogyoró és a fahéj kivételével alaposan összegyúrjuk, majd 2/3-1/3 arányban kettévesszük.  A nagyobbik adagba belegyúrjuk a mogyorót, a kissebbikbe a fahéjat. Ezek után a mogyorós tésztát betesszük legalább 1 órára a sima hűtőbe, a fahéjasat pedig a mélyhűtőbe. (Nekem ez az arány tökéletes linzertésztát ad ki mindig, de a liszt minőségétől függően változhat az állaga, ezért ha túl száraznak érezzük, egy kis tejfölt lehet tenni hozzá.)
  2. A cseresznyét kimagozzuk.
  3. Kivesszük a hűtőből mogyorós tésztát, kinyújtjuk (ha esetleg lágynak bizonyulna, vessük be a fóliás vagy nylonzacskós trükköt), és kibélelünk vele egy 26 cm-es tortaformát, úgy, hogy a széleire is jusson.
  4. Erre a tésztára szórjuk a cseresznyét, amit meghintünk kevés fahéjas cukorral.
  5. Kivesszük a mélyhűtőből a fahéjas masszát is, és a sajtreszelő nagy lyukú részén ráreszeljük a cseresznye tetejére.
  6. Mehet az előmelegített sütőbe, amíg a teteje szép sárga nem lesz.
  7. Ha kész, megszórjuk porcukkal.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 706
elküldve: 6
receptkönyvben: 136
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Tmea

Mióta szakács: 2010.11.23.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: tavasz
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mogyorós cseresznyés pite, mogyorós-fahéjas cseresznyés lepény

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pat21
pat21 Tue, 2012-06-19 16:04

Elkészült, köszönöm! Nagyon finom, még kihűlni sem volt ideje, a kislányom már három adagot megevett belőle...Én annyit variáltam csak, hogy mint minden linzertésztába, ebbe is reszeltem egy kevés citromhéjat, illetve a cseresznyék alá szórtam egy kicsi darált diót.Nagyon jó kis recept!

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2012-06-19 21:34

Na igen..a jó kis citromhéj! Hmm...ne is mondd! Lehet holnap ki is próbálom meggyel...:-)
Puszi a kislányodnak!
Tímea

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2011-10-28 19:48

Igazán nincs mit! Örülök, hogy ízlik neked is! :-)
Üdv
T

Lucaaa
Lucaaa Fri, 2011-10-28 19:18

Húúú, de fincsi! Köszi a receptet, kedves Tmea!
Luca

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2011-07-22 09:35

Akkor jó! Hú, ez a marcipán nagyon jól hangzik...pláne barackkal...! :-))

TRendetlen
TRendetlen / TRendetlen Fri, 2011-07-22 07:53

nem nagyon ázott el, amennyire megnedvesítette az alját az pont jó volt, mintha marcipánkrém lenne alatta. Jó volt így is nagyon, egy morzsa sem maradt...

Tmea
Tmea / Tmea Sun, 2011-07-17 09:30

Köszi szépen a kedves hozzászólást! Örülök, hogy neked is így ízlik ez a süti!
Szerintem a barackos alá tegyél egy kis zabpelyhet vagy grízt, nehogy elázzon.
Én legközelebb szilvával fogom kipróbálni, vagyis először vadringlóval, bár ez a barackos is nagyon jól hangzik...:-))

TRendetlen
TRendetlen / TRendetlen Sun, 2011-07-17 06:52

Már többször megcsináltam, némi változtatással:
mandulával mogyoró helyett, mivel mogyorót nem kaptam, illetve összekutyultam az egészet és utána osztottam szét, nem külön-külön kevertem be a tésztát.
Illetve tettem a tésztába még vaníliát is, mivel elvem az, hogy nincs olyan édes étel, amibe a vanília nem illik és nincs olyan sós, amibe a fokhagyma... :D
És csináltam meggy-gyel is, úgy is zseniális!
Ez a recept fantasztikus, köszi szépen!!! Imádja a családom.
A legjobb verzióval készülök a falunapunkon tartandó sütisütő versenyre. :)

Ma jön az őszibarackos verzió...

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2011-06-28 17:52

No, ha meg is kóstolnád, az lenne, hogy nem tudnád abbahagyni. Vagy ha mégis, egészen addig nyugtalanítana a tudat, hogy ott vár rád a hűtőben, míg a nyakára nem hágnál az összesnek! :-))
Hosszas kísérletezgetés után rá kellett jönnöm, hogy nekem is ez a fajta tészta az abszolút favorit. Úgyhogy...nem csak névrokonok, hanem sorstársak is vagyunk...:-))

Timancs
Timancs Tue, 2011-06-28 12:11

Ó Istenem.....a szemnek is mennyei érzés!
Mi lenne, ha meg is kóstolnám?
Imádom a morzsás jellegű sütiket, ez is abszolút kedvenc lesz!

922
finomliszt 30 dkg
disznózsír 15 dkg
cukor 10 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
törökmogyoró 5 dkg
fahéj 1 kk
cseresznye 80 dkg