Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés-mascarponés túrótorta

Cseresznyés-mascarponés túrótorta
Cseresznyés-mascarponés túrótorta
105 perc / előkészület: 30 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom túrótorta.

hozzávalók / 12 adag

A morzsa alaphoz

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 26 cm átmérőjű és kb. 8 cm magas tortaformát kivajazunk.
  2. A vajat (200 g) lassú tűzön felolvasztjuk.
  3. A lisztet összekeverjük 200 g cukorral, sütőporral, csipet sóval és egy tojással.
  4. A folyékony vajat lassan hozzácsorgatjuk és morzsásra összedolgozzuk a mixer dagasztó villájával. A morzsának a felét hűtőbe tesszük. A többit a kivajazott tortaforma aljára eloszlatjuk és jól lenyomkodjuk.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig elősütjük.
  6. Kivesszük és kb. 15 percig hűlni hagyjuk.
  7. A sütőt 175 fokra állítjuk.
  8. A cseresznyét leszűrjük, szárazra töröljük.
  9. Az 5 tojást a megmaradt 225 g cukorral habosra verjük (kb. 4 perc a kézi mixerrel). A túrót, mascarponét és a pudingot hozzákeverjük.
  10. A masszát az elősütött morzsaalapra simítjuk. A cseresznyéket rárakjuk a masszára. A megmaradt morzsával megszórjuk.
  11. Kb. 75 percig sütjük, ha szükséges, 45 perc elteltével pergamenpapírral lefedjük. A formában hagyjuk kihűlni.
  12. A bevonót durvára vágjuk. A tejszínt egy kis edényben felfőzzük, majd  tűzrről levesszük. A bevonót és a zsiradékot állandóan kavarva feloldjuk a forró tejszínben.
  13. Majd a süteményre öntjük. Legalább 1 órára hűvösre rakjuk, majd megszórjuk kakaóval.

 

 



 

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 951
elküldve: 2
receptkönyvben: 217
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mascarponés túrótorta, morzsa alapú túrótorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Sun, 2016-04-24 14:53

Ma megsütöttem és isteni finom! De néhány változtatást eszközöltem..
Mivel nincs torta formám, simán tepsiben sütöttem, így nem lett túl magas. A tetejére se tettem csoki réteget, mert az nekem valahogy nem illik rá, anélkül is isteni finom :) Cseresznyém nem volt itthon, így meggyel készült. Jah, és a fele krémet külön kellett megsütnöm, mert a tepsibe nem fért volna bele.
Nem tudom így még ugyanennek a sütinek minősül-e, de a végeredmény nagggyon finom lett :D Köszi a receptet :)

gaby.87
gaby.87 Sun, 2013-02-10 11:45

Szia. Az érdekelne, hogy a vaniliapuding az a kész tejben megfőzött puding, vagy pedig a sima pudingpor?ja és a mascarponet lehet valamivel helyettesiteni?köszi

glaser
Glaser / glaser Sun, 2013-02-10 12:08

Kedves Gaby.87! Sima pudingpor. A mascarponet helyettesitheted valamifel kremsajtot, peldaul a Philadelphiat. Üdv: Maria

napka
napka Fri, 2011-06-10 12:56

Szia!
Ez a torta nagyon finom lehet!!!!Az alap, a krém, gyümölcs, rá a morzsa, s a tetején még az a tejszínes vajas csokis öntet becsurogva majd megszilárdulva a morzsák között....mennyei!Ma vagy holnap elkészítem, friss cseresznyével!
Gratulálok a recepthez!

702
vaj 200 g
finomliszt 450 g
cukor 200 g
sütőpor 0.5 tk
1 csipet
tojás 1 db
vaj 1 ek
tojás 5 db
cukor 225 g
cseresznyebefőtt 350 g
sovány túró 750 g
mascarpone 250 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
tortabevonó 100 g
habtejszín 100 g
vaj 25 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek