Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés meggyleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Cseresznyés meggyleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Cseresznyés meggyleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hűsítő nyári hideg leves!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított cseresznyét és meggyet kimagozzuk, és a vízben feltesszük főni.
  2. Hozzáadjuk a sót, cukrot, szegfűszeget és a fahéjat.
  3. Kb. 15 percig főzzük (nem szabad szétfőzni a gyümölcsöket), majd behabarjuk: a tejfölben simára keverjük a lisztet, egy kevés vízzel együtt, egy kanállal a forró levesből is adunk hozzá, így biztosan nem lesz csomós.
  4. Majd hozzáöntjük a leveshez, folyamatosan kevergetjük, és összeforraljuk. Jól lehűtve, hidegen, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 3 326
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsleves, cseresznyés-meggyes leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

217
cseresznye 30 dkg
meggy 30 dkg
cukor 3 ek
1 csipet
szegfűszeg 5 db
fahéjrúd 3 db
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
víz 1.5 l