Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés nyuszis palacsinta

Cseresznyés nyuszis palacsinta
Cseresznyés nyuszis palacsinta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most készítettem el először nyuszika formában. Nagy sikert aratott.:))

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Cseresznyét felolvasztjuk, majd lecsöpögtetjük, belekeverjük a fahéjat és a citrom reszelt héját, majd összeturmixoljuk.
  2. A tejszínt keményre felverjük, és beleforgatjuk az összeturmixolt cseresznyét.
  3. A palacsintát egy lapos tányérra tesszük, és a közepétől lefelé kenjük meg a masszával, majd szorosan feltekerjük.
  4. A palacsintának azt a részét, amelyik nincsen megkenve, bevágjuk a töltelékig, és kifordítjuk.
  5. Marcipánból elkészítjük a szemeit, orrát és a masnit.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 899
elküldve: 3
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes palacsinta, cseresznyekrémes palacsinta, vidám palacsinta, vicces palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

736
finomliszt 125 g
tojás 2 db
vaníliás cukor 20 g
1 csipet
tej 2.5 dl
vaj 40 g
napraforgó olaj 6 teáskanál
fahéj 1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 3 dl
cseresznye 50 dkg
marcipán 10 dkg