Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés palacsinta

Cseresznyés palacsinta
Cseresznyés palacsinta
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a cseresznyét, már alig vártam, hogy elkezdjem érni! A mamám hozzott pár kiló cseresznyét, igaz, ez a fajta még nem a kedvencem, de ebből is betegre ettem magam, bármilyen gyümölcsnél jobban szeretem! Névnapomra kaptam egy palacsintás könyvet, innen jött az ötlet a palacsintához. Nagyon nagyon finom lett, igaz én nem raktam bele pálinkát. A kép egy kicsit csalóka, mivel mire le akartam fotózni, elfogyott mind (igaz nem lett olyan sok), így a sima palacsintát "díszítettem" fel.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintához a felsorolt hozzávalókból palacsintatésztát keverünk, letakarva fél órát pihentetjük.
  2. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, lecsepegtetjük, óvatosan kinyomkodjuk, és a fahéjjal együtt beleforgatjuk a palacsintatésztába.
  3. Felhevítjük a serpenyőt, majd 16-20 kisebb-vastagabb palacsintát sütünk a masszából.
  4. Tálaláskor meghintjük őket pálinkával, félbehajtjuk, végül megszórjuk fátyolnyi porcukorral. Csokoládéöntetet kínálhatunk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 294
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

esztersilver

Mióta szakács: 2011.02.27.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fahéjas -cseresznyés palacsinta, palacsintatésztába forgatott cseresznye

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

427
finomliszt 200 g
1 csipet
tej 4 dl
tojás 2 db
vaj 2 ek
cseresznye 500 g
fahéj 1 kk
pálinka 4 ek
porcukor 2 ek