Cseresznyés pite recept

Cseresznyés pite
Cseresznyés pite
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már hetek óta cseresznyés pite után áhitoztam, mikor jött a szomszéd, hogy szedjünk nála cseresznyét, ha van kedvünk.
Hogyne lett volna. :)
Anyósom almáspite receptjét átkonvertáltam, mert annak a tésztája annyira isteni, hogy egyszerűen kihagyhatatlan lett volna a tökéletes cseresznyés pite megvalósításából. És hát, igen...

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Melegen, hidegen, melegben, hidegben, bárhol, bármikor.
 

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyés süti, cseresznyés sütemény, cseresznyés lepény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Omlós tésztát készítünk, majd fél óráig hideg helyen pinentetjük.
  2. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
  3. Rászórjuk a darált diót és a magozott cseresznyét is egyenletesen elosztjuk.
  4. Ízlés szerint fahéjjal, majd cukorral meghintjük
  5. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a cseresznyék tetejére.
  6. Tojással megkenjük, villával megszúrkáljuk.
  7. Előmelegített sütőben sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x39 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 66 709
elküldve: 28
receptkönyvben: 1 133
elkészítve: 31/55
Facebookon megjelent: -

szakács

gabka

Mióta szakács: 2011.06.07.
3 recept
hirdetés

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Juleszka
Juleszka sze, 2014-05-21 22:19

Kedves gabka!
Nagyon finom lett,és a tészta is tökéletes!

Csipszi
Csipszi p, 2012-08-03 15:39

Kedves Gabka! Szilvával készítettem, fincsi lett. Köszönöm! Ági

Culpa
Culpa szo, 2012-06-23 13:55

Ez a tésztamennyiség belefér egy 28 cm-es piteformába is vagy túl nagy? Edina

Narcissza
Narcissza szo, 2012-06-16 23:09

A testvérem megsütötte ma és nagyon finom lett, szuper recept, köszönjük!

cirpi
cirpi / cirpi v, 2012-06-10 17:09

Megsütöttem, ISTENI FINOM!!! Szuper recept, köszi szépen!:)
Még az anyukám is dícsérte, megkérdezte, hogy honnan van a tészta receptje! Ő nagy piteszakértő, szóval ez nagy szó!
A töltelékbe a cseresznye mellé belecsempésztem egy kis epret is, nyammm...:)

gabka
gabka / gabka h, 2012-06-11 11:09

Örülök, hogy sikerült még anyukádat is elkápráztatni :-) Egyébként egy régi süteményes könyvből való a recept, már alig lehet hajtogatni az elsárgult lapjait, mert szinte minden lap elengedte a ragasztást. Legközelebb ha anyósnál vagyunk, megnézem a könyv szerzőjét.

Akara
Bernadett / Akara p, 2012-06-01 14:20

Sziasztok!
Ugyanezzel a tésztával más gyümölcsből (alma, meggy, stb.) készített piték is működnek? :)

gabka
gabka / gabka k, 2012-06-05 09:47

Szia Akara! Működik bizony. Eredetileg anyósom mindig almával csinálja. Lereszeli az almát, majd megdinszteli cukorral, fahéjjal. Ha sok-sok tölteléket készítesz, be is lehet rakni adagokban a mélyhűtőbe, így bármikor elő lehet venni, és csak ki kell olvasztani sütés előtt. Meggyel is sütöttem már, kicsit több cukorral. A fahéj ki ne maradjon!

Gumicukor
Gumicukor / Gumicukor p, 2011-06-10 13:55

Ma megsütöttem és jól sikerült.Annyi eltéréssel,hogy 50 percig sült.Köszi a finom receptet!:)

gabka
gabka / gabka h, 2011-06-13 19:08

Igen, azért is írtam, hogy addig sütjük, míg aranybarna lesz a teteje, mert nem egyformán sütnek a sütők :) Örülök, hogy ízlett :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva sze, 2011-06-08 21:22

Ez valami fantasztikus:-))
Már a cseresznye szezon jön?:-))
Annyi csodás zöldség és gyümölcs van, az idő szalad, nem győzi az ember követni, és készíteni, de ezt biztosan elkészítem, és nagyon köszönöm a receptet:-))
Szép holnapot!
Éva-Anyóca

barack
barack sze, 2011-06-08 16:34

Isteni ez a recept ! Én ugyan ezt a tésztát csinálom almáshoz , meggyeshez,mákos vagy dióshoz.Köszönöm , hogy megosztottad.

gabka
gabka / gabka sze, 2011-06-08 18:49

Kedves barack! Örülök, hogy sorstársra találtam, és hogy Te is ennek a tésztának a rabja lettél :)

998