Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés pite 5.

Cseresznyés pite 5.
Cseresznyés pite 5.
33 perc / előkészület: 8 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A süti érdekessége, hogy a gyümölcs nem süllyes le a tészta aljára sütés közben.
Én annyi gyömölcsöt rakok rá, amennyi teljesen ellepi az egész tésztát.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Cseresznye helyett lehet meggyet is vagy bármilyen más gyümölcsöt tenni a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A porcukrot a margarinnal és a tojások sárgájával habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojások fehérjéből felvert habot.
  3. Tetejére rápotyogtatjuk a cseresznyét.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha már feljött a tészta, lejjebb szoktam venni a hőfokot 200 fokról 150 fokra.
  5. Ha kihűlt pocukorral megszórjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25X35 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 011
elküldve: 3
receptkönyvben: 226
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintra

Mióta szakács: 2011.06.11.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyés potyogtatós, cseresznyés lepény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

728
porcukor 20 dkg
margarin 25 dkg
tojás 6 db
finomliszt 15 dkg
rétesliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cseresznye 50 dkg