Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés pite kipizsutól

Cseresznyés pite kipizsutól
Cseresznyés pite kipizsutól
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tombol a cseresznyeszezon. Már pár napja terveztem, hogy elkészítem ezt a sütit, amit egy külföldi oldalon találtam. Csak azt bántam meg, hogy nem előbb sütöttem meg, mert isteni finomra sikerült, a család nagy örömére. :-) Szinte elolvad a szájban, a cseresznyétől kellemesen savanykás, édes, gyorsan-elfogyós süti! El tudom képzelni szilvás vagy meggyes töltelékkel is.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék

  1. A megtisztított, kimagozott cseresznyét közepes lángon gyakran kevergetve addig pároljuk, amíg levet enged, és elkezd forrni. Ez kb. 10-15 perc.
  2. Egy tálban összekeverjük a cukrot az étkezési keményítővel, majd a forrásban levő cseresznyéhez adjuk. Alacsonyabb lángon folyamatos keverés mellett sűrűsödésig főzzük.
  3. Tegyük félre hűlni, amíg elkészítjük a tésztát.

Tészta

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki vagy béleljünk ki sütőpapírral egy kb. 35*25 cm-es tepsit.
  2. Az olvasztott vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, majd az aromákat is. Alaposan keverjük ki.
  3. A keverékhez adjuk hozzá a lisztet és a sót is. Dolgozzuk jól össze.
  4. A tészta 2/3-ad részét terítsük a tepsibe, öntsük rá a cseresznyés tölteléket, majd kanalanként szórjuk rá a tetejére a maradék tésztát.
  5. Tegyük a forró sütőbe és süssük 25-30 percig, csináljuk fogpiszkáló próbát!

Máz

  1. A máz hozzávalóit összekeverjük, majd a készre sütött, kihűlt sütemény tetejére csorgassuk rá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25x5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 32 084
elküldve: 1
receptkönyvben: 79
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kipizsu

Mióta szakács: 2016.06.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

cseresznyés süti, cseresznyés sütemény, cseresznyés lepény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2018-06-11 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.06.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

kipizsu
kipizsu / kipizsu Tue, 2016-06-21 14:05

Az eredeti recept két csészényit írt (2x250 ml). Soknak találtam én is, de végül nem is lett olyan túl édes. Szerintem meg lehet próbálni kevesebbel is.

842
vaj 220 g
cukor 400 g
tojás 4 db
vaníliaaroma 1 teáskanál
mandulaaroma 1 ml
finomliszt 420 g
1 kávéskanál
cseresznye 500 g
cukor 200 g
étkezési keményítő 30 g
porcukor 160 g
vaníliaaroma 0.5 teáskanál
mandulaaroma 2 ml
tej 2 ek