Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés-rozmaringos schiacciata

Cseresznyés-rozmaringos schiacciata
Cseresznyés-rozmaringos schiacciata
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A schiacciata egy toszkán kenyérféleség, amelyet készítenek sós és édes változatban is. Az édeshez ők leginkább szőlőt használnak, de annak még nincs szezonja...a cseresznyének viszont igen, így én ezzel próbáltam ki. Nem bántam meg, mert nagyon finom, a cseresznye és rozmaring íze remekül harmonizál...biztosan el fogom máskor is készíteni, akár másfajta gyümölccsel is! :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Tetejére

ajánlat

Én friss ricottával tálaltam, de önmagában, langyosan is nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rozmaringot mossuk meg. A leveleit szedegessük le, és kicsit aprítsuk fel. Tegyük a 0,5 dl olívaolajba, és „áztassuk” benne egy éjszakát (vagy minimum 5-6 órát).
  2. Másnap a langyosra melegített íróhoz /joghurthoz/ adjunk hozzá egy kávéskanálnyi cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk állni 15 percet, amíg kellően felfut.
  3. A tésztához egy tálban keverjük össze a liszteket a sütőporral, a sóval és a fahéjjal. Ezután adjuk hozzá a leszűrt rozmaringos olívaolajat, a felfutott kovászt és a vizet. Alaposan dolgozzuk ki a tésztát, majd olajozott (nem lisztezett) munkafelületen dagasszuk 8-10 percet. Tegyük kelesztőtálba, és egy óra alatt kelesszük a duplájára a tésztát. Ezután nyújtsuk ki megközelítőleg téglalap alakúra, és tegyük kiolajozott (természetesen olívaolajjal) tepsibe.
  4. Hagyjuk másodjára is 30 perc alatt megkelni. Ezután egy csepp olajat tegyünk a kezünkre, és ujjaink hegyével nyomkodjunk kis krátereket a tésztába, majd egy villával is szurkáljuk meg.
  5. A cseresznyét hintsük meg a cukorral és a fahéjjal, forgassuk össze, és egyenletesen oszlassuk el a tészta tetején, ezután szórjunk meg néhány rozmaringlevéllel is.
  6. Előmelegített 190 fokos sütőben süssük 20-25 percet.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 550
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

cseresznyés lepénykenyér, gyümölcsös lepénykenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

298
rozmaring 1 szál
olívaolaj 0.5 dl
kenyérliszt BL80 15 dkg
rétesliszt 15 dkg
író 1 dl
friss élesztő 1.5 dkg
cukor 1 ek
fahéj 1 kávéskanál
sütőpor 1 kk
1 késhegynyi
víz 0.3 dl
cseresznye 30 dkg
barna cukor 1 ek
fahéj 1 kávéskanál
rozmaring 0.5 szál