Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés sajttorta 2.

Cseresznyés sajttorta 2.
Cseresznyés sajttorta 2.
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre egy kicsit más, nem a megszokott gyümölcsös torta, nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A kekszalaphoz

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A vajat vagy sütőmargarint felolvasztjuk, és a keksszel egy tálban fakanállal összekeverjük alaposan. A sütőforma aljára tapasztjuk, a tetejét elsimítjuk. 1 óráig hűvös helyen hagyjuk állni, hogy megkeményedjen.
  2. A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
  3. A krémsajtot, a citromhéjat meg a citromlevet, a cukor felét és a mandulát egy nagy tálban összekeverjük.
  4. A tejszínt a maradék cukorral habbá verjük, evőkanállal a krémbe forgatjuk.
  5. A formába, a kekszalapra simítjuk, és 2 óráig hűvös helyen állni hagyjuk.
  6. A cseresznyét lecsepegtetjük, de a levét felfogjuk. A gyümölcsöt a tortára terítjük. A tortazseléport az utasítás szerint 5 dl cseresznyelével elkészítjük, kihűtjük, és a cseresznyére öntjük, majd 2 órára behűtjük.
  7. Tálalás előtt a tortakarimát lehúzzuk, és a tortát a tortalappal együtt tálra fektetjük.

  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 253
elküldve: 2
receptkönyvben: 292
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajttorta cseresznyével, mascarponés-tejszínes torta kekszalappal, cseresznyés torta sütés nélkül

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

youcee
youcee Wed, 2011-06-29 20:16

Elkészítettem a hétvégén, óriási sikert aratott, és ráadásul pofonegyszerű és gyors megcsinálni. Én kevesebb cukrot raktam bele (részben pedig mézet), mert nem volt otthon elég, de nem is bánom, így pont jó lett! Köszi, Ági!

1745
kekszmorzsa 25 dkg
vaj 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
mascarpone 50 dkg
cukor 20 dkg
mandula 5 dkg
habtejszín 4 dl
cseresznyebefőtt 700 g
tortazselé 2 csomag