Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés-túrós kalácskák

Cseresznyés-túrós kalácskák
Cseresznyés-túrós kalácskák
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető puha péksüti - amiért érdemes vasárnap fél órával korábban felkelni! Tökéletes párja az Omnia Reserve Volcanic Valley guatemalai kávéjának.

hozzávalók / 6 adag

A kalácskákhoz

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A kalácskákhoz

  1. A lisztet elszitáljuk a sütőporral, hozzáadjuk a sót, és elmorzsoljuk a kockára vágott vajjal.
  2. A túrót áttörjük, és a cukorral együtt a tésztához adjuk, belekeverjük a kissé összeaprított cseresznyét, majd alaposan összegyúrjuk.
  3. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd 45 centi hosszúságúra sodorjuk őket.
  4. A tésztakígyókat elharmadoljuk, majd hármasával összefonjuk őket.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

A kenéshez

  1. Sütés előtt kenjük le a kalácskákat a felvert tojással.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 731
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Omnia Reserve

Mióta szakács: 2014.11.20.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aszalt gyümölcsös kalács, kalács aszalt cseresznyével

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

493
finomliszt 35 dkg
vaj 15 dkg
tehéntúró 10 dkg
cukor 5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
aszalt gyümölcsök 8 dkg
tojás 1 db