Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés-túrós lepény

Cseresznyés-túrós lepény
Cseresznyés-túrós lepény
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak egy ötlet volt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kimagozzuk a cseresznyét.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük. A sárgáját összekeverjük a vajjal, tejjel, cukorral, túróval, sóval.
  3. Majd ebbe a masszába mehet a liszt (+ a sütőpor). Legyen jó sűrű, és adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét.
  4. Előmelegítjük a sütőt.
  5. Egy nagy, lapos tepsibe kiöntjük, és a cseresznyét beleszórjuk vagy belekeverjük, és úgy oszlatjuk szét a tepsibe. (Nekem elég sokáig sült technikai problémák miatt, kb.1 órát.) Figyelni kell rá olykor, ez a lényeg.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 567
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kókuszos_Lány

Mióta szakács: 2012.01.01.
82 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós pite cseresznyével, túrós-cseresznyés sütemény, túrós-cseresznyés lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

378
cseresznye 50 dkg
tehéntúró 30 dkg
tojás 3 db
vaj 5 dkg
tej 2 dl
1 csipet
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 3 ek
finomliszt 20 dkg