Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyetorta mogyorós tejszínnel

Cseresznyetorta mogyorós tejszínnel
Cseresznyetorta mogyorós tejszínnel
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom torta. Tálalás előtt megszórhatjuk kakaóval is.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk. A lisztet átszitáljuk, 125 g darált mogyoróval és a sütőporral összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk.

  2. A tojássárgákat 3-4 ek langyos vízzel, 150 g cukorral, 1 vaníliás cukorral kb. 6 perc alatt habosra keverjük.

  3. A tojásfehérjéket csipett sóval kemény habbá verjük, hozzákeverjük a tojássárga krémhez, majd a lisztet is hozzákeverjük. A formába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

  4. A cseresznyéket leszűrjük, a levet egy edénybe felfogjuk. Az étkezési keményítőt összekeverjük 6 ek cseresznyelével. A maradék cseresznyelevet felfőzzük, a keményítőt hozzáadjuk, kb. 1 percig lassú tűzön főzzük. A cseresznyéket hozzákeverjük. Kb. 15 percig hűlni hagyjuk.

  5. A lapot vízszintesen elfelezzük. Egy tortakarikát a tortalap köré csatolunk, rásimítjuk a cseresznyekompótot, majd hűlni hagyjuk.

  6. A vagdalt ás az 50 g darált mogyorót külön-külön megpirítjuk, hűlni hagyjuk.

  7. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. 400 g tejszínt, kemémy habbá verünk, közben hozzáadunk 2 ek cukrot és 1 cs vaníliás cukrot. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, hozzákeverünk 2-3 ek felvert tejszínt, majd a maradék tejszínhez keverjük. A pörkölt darált mogyorót is óvatosan hozzákeverjük. A krémet rákenjük a cseresznyére, majd rátesszük a második tortalapot. Legalább 4 órára hűvösre tesszük.

  8. 250 g tejszínt kemény habbá verünk, közben hozzáadunk 1 ek cukrot. A tortakarikát eltávolítjuk. A tortát a tejszín 2/3-val bevonjuk. A tortát körbe megszórjuk a pörkölt darabos mogyoróval. A maradék tejszínt nyomózsákba töltjük, és kidíszítjük a tortát. Megszórjuk a vagdalt csokoládéval.


 

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 610
elküldve: 1
receptkönyvben: 87
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

cseresznyés-tejszínes torta, cseresznyés torta mogyorós tejszínhabbal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

471
finomliszt 125 g
törökmogyoró 125 g
sütőpor 1 teáskanál
tojás 5 db
cukor 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
víz 3 evőkanál
1 csipet
cseresznyebefőtt 720 g
étkezési keményítő 35 g
törökmogyoró 50 g
lapzselatin 3 db
habtejszín 400 g
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 250 g
cukor 1 ek
törökmogyoró 4 dkg
csokoládé 3 dkg