Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyével és kávéval sült cékla

Cseresznyével és kávéval sült cékla
Cseresznyével és kávéval sült cékla
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cseresznyével és kávéval ízesített sült cékla? Ráadásul még édesgyökér is? Furcsának tűnhet, mégis tökéletesen passzolnak egymáshoz. Nem hiába nagy kedvencem Mikkel Karstad, akinek ez a recept is köszönhető.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklákat megpucoljuk, 2 cm-es kockákra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  2. A céklához keverjük a fagyasztott cseresznyét és a kávét.
  3. Meglocsoljuk olívaolajjal és sherryecettel, megszórjuk a nádcukorral, kevés sóval és borssal ízesítjük, valamint beledobjuk az édesgyökeret.
  4. Az egészet alaposan összeforgatjuk, és 180 fokra melegített sütőbe tesszük 25-30 percre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 467
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
kalória: alacsony
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

pikáns sült cékla, sült céklaköret cseresznyével és édesgyökérrel, kávés cékla

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

274
cékla 1 kg
cseresznye 200 g
édesgyökér 3 db
finomítatlan nádcukor 3 ek
kávé 20 db
sherryecet 125 ml
olívaolaj 125 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint