Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cserkós-csokis mandulasüti

Cserkós-csokis mandulasüti
Cserkós-csokis mandulasüti
95 perc / előkészület: 25 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A müncheni Backbuch-ból már rég kiszemeltem ezt a guszta receptet, és mi sem tűnt jobb alkalomnak kipróbálni, mint Jann 6. születésnapja. Előző este meg is sütöttem a tortát, ott díszelgett rajta a hat gyertya, de sajnos mikor enni kezdtük, kiderült: mégiscsak találhattam volna jobb alkalmat... A felnőttek ugyan a háromnegyedét benyomták egy szusszra, Jann egy falat után úgy döntött, nem szereti a sült cseresznyét. Sajnálom, azt hittem, ha a nyersért így odavan, ez is be fog neki jönni, de hát tévedni emberi dolog. Legalább van indok sütni egy másik fincsó csokitortát, ezúttal gyümölcs nélkül... És egyébként is, annyi baj legyen - így legalább több maradt nekünk :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tej, kávé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cseresznyét vagy meggyet kimagozzuk, a csokit apróra tördeljük vagy vagdossuk, a tojásokat szétválasztjuk.
  2. A vajat krémesre keverjük a cukrokkal, majd alaposan, egyesével belekeverjük a tojássárgákat is.
  3. A masszához adjuk a mandulát, majd a csokidarabokat.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a csipet sóval, s ezt is a tésztához forgatjuk.
  5. Kivajazott-lisztezett formába töltjük a keveréket, a gyümölcsöt pedig a tetejére szórjuk.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük, majd a sütőt kikapcsoljuk, és még 10 percig állni hagyjuk benne a sütikét.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 412
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyés-csokis süti, cseresznyés csokitorta, cseresznyés-csokis mandulatorta, csokis mandulatorta cseresznyével

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-07-15 19:49

Tudom, hogy mi az az opcionális,mert megírtad.Elnézést kértem,de nem fogom állandóan azt tenni.Részemről befejeztem,nincs értelme rágódni rajta többet.Szerintem a meleg ártott meg, és azért vagyunk érzékenyebbek.Lépjünk túl rajta, ez nem vérre menő dolog.Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-15 09:57

A cserkót értem, de mi lenne az a "csokis"? Csak nem a csokoládéra gondoltatok?

sziborka
sziborka Sat, 2012-04-14 21:11

hát ez volt az első alkalom, hogy a nosalty böngészése közben röhögőgörcsöt kaptam:DDD Köszi:)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-07-14 22:48

Kedves Éva! Én pártolom a cserkó elnevezést, mivel a címben szerepel, s ezzel egyedivé teszi, ráadásul elfogadott beceneve a cseresznyének, rímet képez a csokis szóval, ezért nem bántja a fület. A hozzávalóknál már cseresznye szerepel, és ez így helyes. A choco-coco süti is azért így van elnevezve, mert viccessé teszi. Az opcionális szóról csak annyit, hogy egy receptemnél anno csak annyit írtam a hozzávalóknál, hogy só-bors, erre odaírta a szerk. hogy opcionális. ezentúl én is így írtam, azt jelenti, hogy ízlés-tetszés szerinti. Nem érdemes ilyen dolgokon mérgelődni, nem árt a nyitottság, és nem szégyen tanulni! A legjobbakat: Mrs Smith

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-07-14 21:54

durcs!

Nem megsérteni akartalak,se téged, se senkit!!
Csak vannak olyan szavak, amikkel istenien tudtok dobálózni, mint az opcionális, meg ilyenek, és aki annyira nem spéci mint ti,ebben az esetben én,az lehet, hogy hülye vagyok, de nem értem!!!Azt hittem, hogy nem kell értelmezőszótár egy főzési recepthez.Ennyi.Lehet, hogy a hőség is teszi, hogy nem tudok most finoman fogalmazni.Elnézést!Éva

durcs
Durcsó / durcs Wed, 2010-07-14 22:33

Semmi probléma. Én kérek elnézést, nem gondolom, hogy spéci lennék én vagy bárki - de ennek ellenére a továbbiakban sem tudom használaton kívül helyezni a szókincsemet. Viszont bármikor szívesen lefordítom, ha valami nem érhető! Az opcionális szó egyébként hol jött elő?

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-07-14 23:20

Egyszer már én is megírtam Évának, mi az opcionális...Gondja van ezzel a szóval, mert sokszor fordul elő recepteknél, talán ezért említette együtt a cseresznyével.
Például az is opcionális, hogy mennyire akadunk ki egy ilyen név miatt.
Egyébként meg, ha a szerkesztők kiengedték így a receptet, akkor nincs miről beszélni.
Esetleg írhatnánk a sütiről, nem?
Én nem értem miért nem ízlett Jannak...Az eddigi kedvenceit elnézve, simán mertem volna szavazni, hogy bejött neki.
Volt indok? :-p

durcs
Durcsó / durcs Wed, 2010-07-14 23:28

Igazából a csokin kívül nem nagyon van logika benne, hogy mit válogat a kedvencei közé. A keresztanyám remekét például falta. Az epres sajttorta viszont nem ízlett neki. Az eper miatt. Itt is ez a gond: valószínűleg jobb szülinapi tortára számított, olyanra, amiben nem veszi el holmi cseresznye a helyet a csoki elől. És így már a cseresznyétől megszabadítva sem kellett neki :) Á, de azóta már rég elfogyott amúgy is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-07-14 21:52

Nem kellett volna ezt átírni.Nem szentségtörés ez.Miért ez a legnagyobb probléma? Maga a süti a lényeg,az pedig biztosan fincsi.

Zuzu
Zuzu / Zuzu Wed, 2010-07-14 21:43

Abszolút elfogadott a cserkó becenév is,van aki ismeri,van aki nem.
Az oldal szerkesztői átnézték a receptet,ők sem találtak benne kivetnivalót,mindenki úgy nevezi el az általa készitett ételt ahogy neki tetszik.Szerintem.
Egyébként köszönet a receptért:)...és nekem tetszett az első elnevezés!:)
üdv:Zuzu

durcs
Durcsó / durcs Wed, 2010-07-14 21:46

Nagyon köszi! :) Vissza is írom. Igazából amint átírtam, rájöttem, hogy nem kellett volna. És ha már ketten vagyunk, akkor meggyőztél :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-07-14 20:01

a CSERESZNYE AZ CSERESZNYE-ÉS KÉSZ.LEHET OTTHON HÁZILAG, NEVEZGETNI ÍGY VAGY ÚGY, DE AMIKOR ILYEN HELYRE ÍR VALAKI RECEPTET, ÚGY ÍRJA MÁR, HOGY AZ ÁLTALÁNOS NYELVEN SZÓLJON.KÖSZI!Amúgy persze van tájszólás is, de az már megint más!Éva-Anyóca

durcs
Durcsó / durcs Wed, 2010-07-14 21:39

Te jó ég, azért ekkora tragédia szerintem nem történt. Fel nem merült bennem, hogy ezt a szó nem "általános", de ha ekkora a közfelháborodás, hát átírom, nekem mindegy. Ahogy írtam, ez a "piaci" nyelvezet, és persze lehet mondani, hogy ez egy elit oldal, de szerintem ez egyrészt szerencsére nem igaz (nem csak olyanok írhatnak ide, akiket az Operából szalasztottak, én speciel Budapest belvárosában felnőtt gyerek vagyok, de örömmel látom, hogy itt vegyes az összetétel), másrészt pedig nem attól lesz az, hogy cserkó avagy cseresznye, nem ebben nyilvánul meg, mennyire igényes a beküldött recept és a beküldő. Elég furcsának találom, hogy komolyan ez a téma az adott receptnél, hogy a vicces, pesties nevén illettem a gyümölcsöt - lehet panaszkodni, ha rossz a recept, de a nevén lovagolni... Na mindegy. Akkor cseresznyés-csokis mandulasüti. Most már talán méltó lesz arra is, hogy megtisztelően elolvassák.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-07-14 15:30

A szó sem és a használata sem tetszik

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-07-14 06:19

Hosszasan gondolkodnom kellett mi lehet a cserkó

durcs
Durcsó / durcs Wed, 2010-07-14 11:08

:) pedig a piacokon mindig ilyen néven fut - nem mintha én amúgy használnám ezt a szót, de tetszik :)

961
cseresznye 50 dkg
étcsokoládé 100 g
mandula 200 g
vaj 125 g
tojás 5 db
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál