Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csevap ahogy tadimo készíti

Csevap ahogy tadimo készíti
Csevap ahogy tadimo készíti
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csevapot régóta készítünk, szeretjük is. Szerbiában nagy kultusza van, a családban régóta ezt a receptet használjuk, nekünk tetszik, remélem másoknak is fog.

hozzávalók / 4 adag

Bekeverés

ajánlat

Hagymával, ajvárral/ketchuppal fogyasztjuk. Esetleg kajmakkal, ha fellelhető, de bármivel, ami megtetszik hozzá, minden bizonnyal ehető.

Szólj hozzá!

elkészítés

bekeverés

  1. Minden hozzávalót összekeverünk, jól összegyúrunk.
  2. Tehetjük mélyhűtős zacskóval a mélyhűtőbe is, de meg is süthetjük. Amennyiben az utóbbira kerülne sor: 2 kisujjnyi vastag, úgy középső ujjnyi (5-6 centis) részeket formálunk belőle. Nem kell erősen összenyomni, de azért megmaradjon egyben. Én úgy szoktam, hogy egy gömböt formálok, majd azt nyújtom szét a tenyeremen, görgetéssel.:) Ezeket egy tálcára sorba rakjuk (ne ragadjanak össze).
  3. Serpenyőt ragadunk, megrakjuk zsírral/napraforgó olajjal úgy, hogy a csevap felét ellepje majd, és végül forró zsírban/olajban forgatjuk a kis huncutokat. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy megsültek, vágjunk félbe egyet, nézzük meg, mozog-e még, majd kóstoljuk meg. Ha rózsaszín a belseje, akkor még sütögessük. A külső részén is látszik, mikor készült el, persze ez hústól is függ.... (A darált csirke nem vesz fel sötétbarna színt, ha igen, akkor baj van.) Sütési időt nem írnék, mivel mindenhol más a szerkezet, edény, de a folyamatnak 10 percnél tovább nem igen kellene tartania. (Erős lángon tűzhelyen vagy szabadban rácson se.) Én kerámia serpenyőben sütöm, összesen 5x-6x fordítva, mindig a világosabb felére.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 745
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

tadimo

Mióta szakács: 2014.08.07.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szerb
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szerb csevap, csevapcsicsa, fűszeres húsrudacskák

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agikata
agikata Fri, 2018-04-06 17:54

Bár betartottam a receptben írt mennyiségeket, mérleggel mértem ki mindent, a szódabikarbóna íze erősen érezhető volt, így az egész adag a szemetesben végezte, sajnos... :(

358
darált marhahús 1 kg
szódabikarbóna 1 csipet
bors 5 g
2.2 g
víz 2 dl