Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csibecomb kakukkfüves mártással és tepsis krumplival

Csibecomb kakukkfüves mártással és tepsis krumplival
Csibecomb kakukkfüves mártással és tepsis krumplival
100 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elgondoltam... nekiláttam, elkészítettem... mind elfogyott...

hozzávalók / 2 adag

A csibecombhoz és mártáshoz

A tepsis krumplihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Csibecombhoz és mártáshoz

  1. A csibecombokat jó alaposan besózzuk, megborsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral (amíg a krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, addig állni hagyjuk).
  2. Forrósítunk egy kis olívaolajat, beletesszük a vajat, a csibecombokat pedig átsütjük.
  3. Utána mehet bele a bors, a kakukkfű. Felöntjük az 1 dl Roséval, 1 dl vízben feloldott leveskockával, végül a babérlevelet beledobjuk, és fedő alatt puhára főzzük a húst.
  4. Mikor a combok elkészültek, kiszedjük őket, és 250 fokon jól megpirítjuk a sütőben, míg a főzőléhez hozzáadjuk a tejszínt, és összefőzzük őket (aki szeretné, leszűrheti a főzőlét, nekem a tejszíntől nem lett elég sűrű a mártás, és a sok vaj nem is vegyült el a tejszínnel, ezért kis vízben feloldottam egy jó nagy kanál étkezési keményítőt, majd ezzel sűrítettem végleges állagára).
  5. Tálaláskor a burgonyára helyezzük a csirkecombokat, majd a mártással nyakon öntjük, megszórjuk egy kis petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánok! :)

Tepsis krumplihoz

  1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, majd felkarikázzuk.
  2. A tepsibe helyezzük a burgonyaszeleteket, és kis olívaolajjal meglocsoljuk, majd jól összeforgatjuk, aztán mehetnek rá a fűszerek.
  3. A végén folyékony margarinnal meglocsoljuk picit a tetejét. Ennek hiányában a vajat rá is kockázhatjuk, vagy felolvasztott formában ráönthetjük.
  4. Előmelegített sütőbe rakjuk, és 200 fokon, mire a hús megpuhul, a krumpli is elkészül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x4 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 31 943
elküldve: 7
receptkönyvben: 498
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kocka Cukor

Mióta szakács: 2013.11.16.
6 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Csibecomb tepsis krumplival, Kakukkfüves csirkecombok, fűszeres csirkecombok tepsis krumplival

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

880
csirkecomb 2 db
0 ízlés szerint
vaj 2 ek
olívaolaj 1 teáskanál
félszáraz rosé 1 dl
víz 1 dl
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 2 csipet
leveskocka 1 db
babérlevél 1 db
kakukkfű 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
étkezési keményítő 1 púpozott ek
petrezselyem 1 csipet
burgonya 6 közepes db
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint