Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseri lepény

Csicseri lepény
Csicseri lepény
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem a sós, ropogós krémes elnevezés jutott eszembe, amikor megkóstoltam ezt a lepényt. A római kömény próbálja utánozni a kemencében való sütés füstös ízét. Amúgy ez egy ősrégi olasz recept, amit a munkás emberek fogyasztottak reggelire, de mára már "street food" lett belőle. Ezért került a bor is mellé, mert az utcai árusoktól így hamarabb elkapkodják.

hozzávalók / 4 adag

a tésztához

a sütéshez

ajánlat

Nagyon finom csak úgy magában, de esetleg petrezselymes uborkakrémmel megkenve is tálalhatjuk, egy-két paradicsom karika kíséretében.

A római kömény helyett ízesíthetjük 0.5 tk friss rozmaringgal vagy vékonyra szeletelt pirított hagymával. Olyan változatról is hallottam, hogy kolbásszal meg sajttal megpakolták, mint a pizzát, mielőtt a sütőbe rakták.

Szólj hozzá!

elkészítés

a tésztához

  1. A lisztet kavarjuk simára a vízzel, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni, lefedve minimum 2 órát, de lehet egész éjszaka is. A tetején lévő habot kanalazzuk le.
  2. Most ízesítsük a sóval, borssal, római köménnyel, öntsük hozzá az olajat is, és keverjük össze.

a sütéshez

  1. A sütőt gyújtsuk be, és várjuk meg, hogy jó forró legyen.
  2. Egy 26 cm átmérőjű vas serpenyőt nagy lángon forrósítsunk fel, hogy füstöljön. Öntsük bele a sütéshez szükséges 2 ek olajat, forgassuk körbe a tepsi oldalán is.
  3. Óvatosan öntsük bele a tésztát, és rögtön rakjuk a forró sütőbe. Süssük szép pirosra.
  4. Szilikon lapáttal körben alányúlva, fellazítjuk a lepényt, és a tálaló edényre csúsztatjuk. Csak egy kicsit hagyjuk hűlni, felszeletelve, jó melegen fogyasztjuk. Mikor már kihűlt, úgy nem jó, mert nagyon megszikkad, és elveszíti kívülről a ropogósságát, belülről meg a krémességét.
  • sütési hőfok: 250°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 185
elküldve: 2
receptkönyvben: 137
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

farinata, sós, ropogós krémes, sós csicseriborsólisztes lepény

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2015-08-06 14:20

Kedves Witch!

Nem csodalom, hogy vezet ez a recept! A Foto is remek!!! Gratulalok, es termeszetesen eltettem, mert kiprobalasra kerül! :)

Pusz' - Marti

witch
witch / witch Thu, 2015-08-06 15:52

Koszonom szepen kedves Marti! Nagyon orulok, hogy kiprobalasra "itelted". :o)
Hamarosan kovetkezik a francia meg az indiai valtozat is. Azok is nagyon izgalmas receptek.

L♥ve, witch

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-08-06 01:23

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.08.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

262
csicseriborsóliszt 18 dkg
víz 5 dl
1.5 teáskanál
olívaolaj 3 ek
fekete bors 0.5 teáskanál
római kömény 0.5 teáskanál
olívaolaj 2 ek