Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsó dip

Csicseriborsó dip
Csicseriborsó dip
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsmentes, böjtös étel, magas fehérjetartalommal.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsót beáztatjuk 24 órára, közben párszor átmossuk, leöntjük a vizet róla és tiszta vízzel felöntjük. Nagy edényt válasszunk az áztatáshoz, mert többszörösére nőnek a szemek.
  2. Kb. 1 óra alatt tiszta vízben puhára főzzük.
  3. Botmixerrel vagy késes mixerrel pépesítjük, majonézzel és szükség szerinti joghurttal, olajjal krémesre keverjük.
  4. Végül fűszerezzük, és behűtjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 215
elküldve: 1
receptkönyvben: 240
elkészítve: 16/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csicseriborsós mártogatós, csicseriborsó krém, majonézes csicseriborsó dip

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szulita
Szulita Tue, 2014-04-29 21:07

Hello!
Azt szeretném kérdezni, hogy az olivaolaj elhagyható-e? Esetleg sima olajjal vagy vmi mással lehet helyettesíteni?

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Tue, 2013-12-24 14:59

Minden alkalommal imába foglalom a nevedet, amikor elkészítem ( és az sűrűn van!), és mindazok is örömködnek, akik még kapnak belőle.... Ezer hála, hogy megosztottad, nagyon jól van kitalálva! Köszönöm! :)

Manó91
Manó91 / Manó91 Fri, 2012-04-06 11:39

Szia!
Hálás köszönet a receptért. Tegnap este beáztattam a csicseriborsót, mert ma marokkói lepénykenyeret akartam sütni (aminek a receptjét nemsokára felrakom), és a maradék csicseriborsóval nem tudtam mit kezdeni, de kipróbáltam a recepted és nagyon finom lett. Még az öcsém is kétszer evett belőle, aki utálja a csicseriborsót. Köszi:)

kh
Jahin / kh Fri, 2012-04-06 12:00

Szia,nincs mit,magam is meglepődtem,hogy milyen jó lett,kezdetben nem volt túl nagy bizodalmam a csicseriborsóhoz...:-)

kicsivik
kicsivik / kicsivik Fri, 2012-04-06 11:37

Szia Jahin!
Nagyon szeretem a csicseriborsót, szoktam belőle reggelizőkrémet készíteni, de majonézzel még nem próbáltam. Nem lesz tőle túl édesk(és)? Előre is köszönöm!
Üdv,
Viki

355
csicseriborsó 25 dkg
majonéz 20 dkg
joghurt 1 dl
olívaolaj 1 ek
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint