Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsó-krémleves chorizóval

Csicseriborsó-krémleves chorizóval
Csicseriborsó-krémleves chorizóval
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, ízletes, téli leves, többször is elkészítettem, csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vékonyra karikázott póréhagymát egy csipet sóval megfonnyasztjuk a vaj- olívaolaj keverékén, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, és 2-3 percig átforgatjuk rajta. Tipp: egy kevés csicseriborsót érdemes hagyni a tálaláshoz!
  2. Közben a leveskockát feloldjuk a vízben, majd felöntjük vele a hagymás-csicseriborsót, színes őrölt borssal fűszerezzük, belerakjuk a felszeletelt fokhagymát, és felforraljuk.
  3. Ezután csökkentjük a hőt alatta, és kb. 15-20 percig csendesen főzzük, majd a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk. Ha egy kicsit hűlt, simára turmixoljuk, és átszűrjük, hogy selymes legyen.
  4. Végül visszatesszük a tűzre, elkeverjük benne a tejszínt, éppen csak egyet forralunk rajta, szükség szerint utánízesítjük, ha kell, majd egy fél lime levével beállítjuk az ízét. Ha túl sűrű lenne, kevés alaplevet adhatunk hozzá.
  5. A két evőkanál olajon kisütjük a kisebb kockákra vágott chorizót. Tálalás: chorizóval, csicseriborsóval és chilipehellyel.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 787
elküldve: 4
receptkönyvben: 97
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csicserileves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

483
csicseriborsó konzerv 50 dkg
póréhagyma 1 db
vaj 2 dkg
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
főzőtejszín 2 dl
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
limelé 0.5 lime-ból nyert
víz 8 dl
chorizo 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
chilipehely 0 ízlés szerint