Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsó-krémleves Tünditől

Csicseriborsó-krémleves Tünditől
Csicseriborsó-krémleves Tünditől
195 perc / előkészület: 15 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csicseriborsót nem áztattam be egy éjszakára, mégis megfőtt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsót, a sárgarépát, a fehérrépát, a vöröshagymát, a zellert és a burgonyát egy fazékba tesszük, és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Feltesszük főni.
  2. Ízesítjük sóval, paradicsomlével, fűszerköménnyel, cukorral, gyömbérrel, és szerecsendióval.
  3. A főzési idő kb 2 - 2,5 óra lassú tűzön. Addigra a csicseriborsó is megpuhul.
  4. Ha megfőtt, botturmixszal pépesítjük. Kóstolást követően a fent leírt fűszerekkel lehet még ízesíteni, illetve ha szükséges, vízzel felengedni.
  5. Visszatesszük a tűzhelyre, és újra felforraljuk.
  6. Levesgyönggyel tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 316
elküldve: 7
receptkönyvben: 238
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: -

szakács

TamásiTündi

Mióta szakács: 2013.11.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

krémleves csicseriborsóból, zöldséges csicseriborsós krémleves, krémleves csicseriborsóból zöldségesen

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

yeri
yeri Sun, 2016-02-07 11:55

A zöldségeket én csak az utolsó félórában tettem bele, annak szerintem felesleges 2,5 órát főnie. Nagyon finom lett :)

230
csicseriborsó 25 dkg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 2 kis db
2 kávéskanál
burgonya 1 közepes db
paradicsomlé 1 dl
őrölt fűszerkömény 2 kávéskanál
szerecsendió 1 csipet
gyömbérpor 1 csipet
cukor 1 teáskanál
vöröshagyma 1 közepes db
víz 2.5 l