Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsó pörkölt

Csicseriborsó pörkölt
Csicseriborsó pörkölt
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hús nélkül is mi mindenből lehet pörköltet készíteni..... :)


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: 1/3 rész teljes kiőrlésű tönkölyliszt és 2/3 rész fehérliszt keverékéből készített nokedlivel tálalom.

 


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízben áztatjuk.
  2. A vöröshagymát tisztítjuk, kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk.
  3. Hozzáadunk 2 tk őrölt piros paprikát, megkeverjük, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, az áztató lével együtt.
  4. Sóval, borssal, paprikával, paradicsommal fűszerezzük, esetleg felöntjük még kevés vízzel.
  5. Kb. 1 órán át főzzük. A csicseriborsó főtten is kicsit roppanós marad!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 57
össznézettség: 128 535
elküldve: 16
receptkönyvben: 662
elkészítve: 49/56
Facebookon megjelent: -

szakács

VegAnya

Mióta szakács: 2010.12.16.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt csicseriborsóból

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PMKriszta
PMKriszta Thu, 2015-10-22 17:06

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett, a gyerekeimnek is ízlett.

ppppaaaa
ppppaaaa Tue, 2014-05-20 19:33

Teljesen új számomra a csicseriborsó, sosem ettem, sosem vettem.
Most kedvet kaptam, elkészítettem, és isteni lett.

balintmonika
balintmonika Sun, 2014-03-02 19:13

Ez volt az első találkozásom a csicseriborsóval.Egyik este megfőztem másnapi ebédnek,de nemigen ízlett.Másnap aztán galuskával tálaltam,érdekes módon úgy éreztem,hogy teljesen más az íze.Nem mondhatom,hogy a család nagy kedvence lett,de egy hétköznapi ebédnek megfelel.

Usika
Usika / Usika Tue, 2014-02-11 21:02

Elkészült :)!!! Bevallom miközben főtt, volt némi kételyem... De a végeredmény tényleg nagyon szuper. :) köszi a receptet :)! Amúgy én is olvastam valahol, hogy az áztató levet nem szabad felhasználni, így én is sima vizet adtam hozzá. :)

borzash
Borzas / borzash Thu, 2013-11-14 12:39

Sosem ettem még csicseriborsót semmilyen formában, viszont mostanában annyira hívogatóan mosolyog rám a piacon, hogy biztosan engedni fogok a csábításnak, csak fogalmam sem volt arról, hogy egyáltalán hogyan álljak neki az elkészítésének. Ez a recept igen szimpatikusnak tűnik, hamarosan biztosan kipróbálom! :)
A legjobbakat!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Tue, 2013-03-26 17:30

Elkészítettem (igaz, konzervből :P), nagyon finom lett!!! Felkerült a családi listára :) Köszi!!

Puzsi
Puzsi / Puzsi Mon, 2012-01-16 10:38

Kedves VegAnya!

Csicseriborsó receptet keresgetek, és ráakadtam a pöridre. Az elkészítésnél azt írod, hogy az áztatólével együtt használjuk fel. Sokáig én is így tettem, míg aztán egy fitoterapeuta fel nem hívta rá a figyelmemet, hogy a hüvelyesek, köztük a csicseriborsó is áztatólevébe sok olyan anyag kerül, ami nem hogy jót tenne, hanem kifejezetten káros a szervezetünkre. Itt az oldalon is ezt az infót olvashatjuk.Hát mit mondjak, nem esett jól ez az infó akkor. Viszont hasznos :) Remélem, hogy hozzászólásomat nem veszed rossz néven, a szándékom abszolút jóindulatú! További jó főzőcskézést!

Puzsi

veganya
VegAnya / veganya Mon, 2012-01-16 21:42

Kedves Puzsi, köszönöm az infót, erről még nem hallottam... Mindenképpen utánaolvasok! ;) VegAnya

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-27 12:04

Én vega vagyok,úgyhogy nagyon örülök ennek a receptnek!!!Mindenképpen el fogom készíteni.Köszönöm! :-)

315
csicseriborsó 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fűszerpaprika 2 teáskanál
2 tk
bors 0 ízlés szerint
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 db
napraforgó olaj 1 ek