Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsós-babos paradicsomszósz

Csicseriborsós-babos paradicsomszósz
Csicseriborsós-babos paradicsomszósz
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors szószos tésztát szerettem volna készíteni. Finom lett, a családnak ízlett, elfogyott.

hozzávalók / 5 adag

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Kínáljunk utána finom bort, házi szörpöt, ásványvizet. Tálaláskor kínáljunk mozzarellát és reszelt sajtot hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsazsíron a kétféle hagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk, majd beletesszük a felcsíkozott bacont, kicsit pirítjuk.
  2. Beletesszük a csicseriborsót, a kétféle konzerv babot, a fűszereket, a paradicsomszószt, és az egészet kis lángon, fedő alatt főzzük 30-35 percig.
  3. Ekkor tegyük bele a felkockázott pulykamell sonkát, főzzük még 6-8 percig, beletesszük a cukrot, a tejszínt, összeforraljuk. Ha megfőtt és ízre is finom, a legvégén beletesszük a vajat, egyet rottyan és kész. Forrón tartjuk.
  4. Lobogó sós, kicsit olajos vízben kifőzzük előírás szerint a tésztát, leszűrjük.
  5. Tálaljuk a babos-csicseris paradicsomszószt a tésztával, tálaláskor mozzarellával és a reszelt sajttal kínáljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 997
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: szósz
szezon: tél
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csicseriborsós-babos paradicsomszósz tésztával, babos paradicsomszósz tejszínnel, csicseriborsós szósz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2870
kacsazsír 2 ek
főzőhagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fehérbab 800 g
vörösbab 800 g
csicseriborsó 540 g
konzerv paradicsom 1200 g
bacon 20 dkg
bors 0 ízlés szerint
pulykamell sonka 30 dkg
cukor 2 teáskanál
habtejszín 200 g
vaj 5 dkg
tészta 750 g
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
mozzarella 375 g
trappista sajt 10 dkg