Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsós joghurtleves

Csicseriborsós joghurtleves
Csicseriborsós joghurtleves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, aromás leves. A levesbe főzhetünk apró húsgolyókat is. Miután a joghurtot a leveshez kevertük, a levesnek nem szabad tovább forrnia. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk. Felforrósítunk 2 ek olajat, rászórjuk a hagymát, és aranysárgára pirítjuk. Megszórjuk a kurkuma felével, elkeverjük, majd felöntjük 1 l vízzel.
  2. Hozzáadjuk a csicseriborsót, lencsét és rizst. Sóval, borssal ízesítjük. Felfőzzük, és alacsony hőmérsékleten kb. 20-30 percig főzzük.
  3. A fűszernövényeket megmossuk, apróra vágjuk.
  4. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a maradék olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a maradék kurkumát, és az apróra vágott menta kb. ¼-ét. Félretesszük.
  5. A maradék mentát és a többi apróra vágott fűszernövényt a leveshez keverjük.
  6. A joghurtot egy edénybe simára keverjük, hozzákeverünk 2-3 merőkanálnyit a forró levesből, majd az egészet a leveshez keverjük.
  7. Levesszük a tűzről. Tálaljuk 1-1 tk tejföllel, és a kurkumás-mentás fokhagymával megszórva.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 267
elküldve: 1
receptkönyvben: 90
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: arab
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges lencseleves, lencsés csicserileves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

405
vöröshagyma 1 közepes db
csicseriborsó konzerv 200 g
vöröslencse 100 g
rizs 50 g
olívaolaj 3 ek
görög joghurt 400 g
fokhagyma 2 gerezd
kurkuma 0.5 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
menta 5 szál
petrezselyem 0.5 csokor
metélőhagyma 0.5 csokor
kapor 0.5 csokor
koriander 0.5 csokor
tejföl 2 ek
víz 1 l