Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsós marharagu

Csicseriborsós marharagu
Csicseriborsós marharagu
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az etli nohut, vagyis szó szerinti fordításban a húsos csicseriborsó az egyik olyan török alapétel, mely eddig kizárólag pozitív kritikát kapott mindenkitől, aki itt minálunk megkóstolta (beleértve az amúgy marhahúsért nem rajongó barátnőmet is). Megosztom hát most veletek ezt a receptet, remélve, hogy másnak is annyi tele pocaktól boldog arcot hoz majd a konyhájára, mint nekem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Piláv (rizs) körettel tálaljuk, télen és persze akár nyáron is dukál mellé a savanyúság, hogy egy kis magyaros ízt is idecsempésszek: mostanság esetleg egy kis kovi uborka képében.
Egyszerre nagyobb mennyiségű szárított csicseriborsót is előkészíthetünk, majd lefagyaszthatjuk, így bármikor, hirtelen ötlettől vezérelve is felhasználhatjuk, elkerülve az áztatási időt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha szárított csicseriborsót használunk: főzés előtt 8-10 óra hosszat sós vízben áztatjuk, majd forrásban lévő vízbe téve kb. 30 perc alatt félkészre főzzük, leszűrjük. Ekkor készen áll a további felhasználásra, a konzerv csicseriborsóhoz hasonlóan.
  2. Az apróra vágott hagymát a margarinon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, amit pár perc alatt a hagymával összepárolunk, folyamatosan kevergetve, míg a levének nagy része elpárolog.
  3. Hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paradicsompürét, a nagyobb falatnyi darabokra vágott paprikát és kb. 2 tk sót. Felöntjük 3 dl vízzel, és olykor megkeverve, résnyire nyitott fedő alatt puhára főzzük a húst. Közben az elpárolgott folyadékmennyiséget néha pótoljuk, nehogy leégjen! (Én általában 1,5-2 órát is főzöm így, annak ellenére, hogy az eredeti recept csak 45 percet ír. Nem tehetek róla, én csak az igazán puha husit szeretem.)
  4. Ha a húsos alap elkészült, hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi (vagy én például ennél kb. 2 ujjnyival többel, mert párom sok szafttal szereti). Ha szükséges, sózzuk. Majd a borsó puhulásáig főzzük (kb. fél óra).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 950
elküldve: 3
receptkönyvben: 149
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tekten Elif

Mióta szakács: 2010.05.08.
30 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

etli nohut, marhahúsos csicseriborsó, török marharagu

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Döme-Ádám
Döme-Ádám Tue, 2011-03-29 20:24

A hétvégén elkészítettem, s nagyon finom volt! Tettem bele még a nyáron Törökországból hozott fűszerkeverékből is, ettől kellemesen és enyhén csípős lett.... háááát biztos, hogy még máskor is meg fogom főzni a családom számára!
Köszönöm a receptet!

szépróza
szépróza / szépróza Thu, 2011-03-24 16:10

szójával csináltam, nagyon finom lett. biztos, nem utoljára volt az asztalon, úh majd hússal is kipróbálom :-)
köszönet a receptért

elif
Tekten Elif / elif Sat, 2010-08-28 20:55

Kedves filadelfia, most például a Lidl-ben árulják üveges kiszerelésben, ha jól tudom. Én általában Budapesten szerzem be a konzervet egy török boltban, ha pesti vagy és érdekel szívesen megírom a címét. Üdv: Elif

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-28 20:41

Segítség kellene, nem találok csicseriborsó konzervet sehol! Melyik áruházban kapható? Előre is köszönöm!

elif
Tekten Elif / elif Fri, 2010-07-09 20:23

Igen, én most éppen konzervből csináltam, de száraz csicseriborsóval is működik, a receptben mindkét megoldást szerepel. Remélem ízleni fog! Üdv: Elif

605
csicseriborsó 450 g
marhahús 250 g
margarin 4 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
sűrített paradicsom 50 g
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 db
2 tk
fűszerpaprika 1 teáskanál