Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsós sertéspörkölt barnarizzsel

Csicseriborsós sertéspörkölt barnarizzsel
Csicseriborsós sertéspörkölt barnarizzsel
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron Törökországban lógattam a lábam. Ott ettem csicseriborsós marhapörköltet barnarizzsel. A törökök nem esznek disznóhúst, én meg nem nagyon rajongok a marháért, ezért disznóhússal készítettem el itthon. Meg kell jegyeznem, hogy az ottani marhának más volt az íze, mint az itthoninak és ízlett, de itthon nem kísérletezek!

hozzávalók / 4 adag

A pörkölthöz

A rizshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combot kis kockákra vágjuk.
  2. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk, majd néhány perc múlva lehúzzuk a héjukat, és összevágjuk őket.
  3. A vöröshagymát a zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a paradicsomokat. Egy kis ideig még együtt sütjük tovább.
  4. Húzzuk félre a tűzről, és ízesítsük a húsleves-kockával, az ételízesítővel, a borssal, a pirospaprikával, a gulyáskrémmel és a pirosarannyal. Tegyük bele a húst is, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Törjük bele a fokhagymát, és jól keverjük össze. Közepes lángon fedő alatt főzzük.
  5. A csicseriborsót szűrjük le. Amikor már puha a hús, adjuk hozzá a csicseriborsót, és főzzük össze.
  6. A rizst mossuk meg, és kevés olajon pirítsuk meg egy kicsit. Öntsük rá a vizet, tegyük bele a leveskockát, és fedő alatt pároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 541
elküldve: 3
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

KisnéTimi

Mióta szakács: 2011.02.01.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos-paprikás sertésragu csicseriborsóval, csicseriborsós pörkölt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Tue, 2014-11-04 10:23

Pár napja elkészítettem ezt az ételt és mindenkinek ízlett. Érdemes néha kísérletezni, köszi a receptet!

ruzsi3
ruzsi3 Tue, 2013-07-02 20:02

Szió, köszönöm szépen a receptet nekünk nagyon bejött. Ajánlom mindenkinek :)

1264
sertéscomb 80 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 2 közepes db
tv paprika 1 db
sertészsír 3 ek
leveskocka 1 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
gulyáskrém 1 teáskanál
paprikakrém 1 teáskanál
csicseriborsó 400 g
barnarizs 2 bögre
napraforgó olaj 1 ek
leveskocka 1 db
víz 8 dl